TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καλαμάτας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας θεσμοθετήθηκε το 1977  από τη Γενική Συνέλευση του  ΟΗΕ, μνημονεύοντας τους αγώνες για την Ισότητα των Γυναικών παγκοσμίως. Η  Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων των Γυναικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου και έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών, όπου από τα τέλη του 19ου αιώνα  κινητοποιήθηκαν αιτούμενες ίσα δικαιώματα στην κοινωνική, πολιτική, αλλά και προσωπική ζωή.

Παρόλη την σημαντική πρόοδο και τις προσπάθειες που έχουν σημειωθεί από τότε στην κατεύθυνση της τυπικής ισότητας των Γυναικών, η ουσιαστική ισότητα υπολείπεται ακόμη να επιτευχτεί, ακόμη και σε μέρη του κόσμου που θεωρούνται ανεπτυγμένα.  Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα, από την κατάργηση νόμων που επέβαλαν έμφυλες διακρίσεις σε αρκετές χώρες παγκοσμίως, μέχρι και την αύξηση του ποσοστού των κοριτσιών στα σχολεία. Παρά όμως τις παραπάνω σημαντικές προσπάθειες, αιώνες διακρίσεων μεταξύ των φύλων και βαθιά ριζωμένης πατριαρχίας, έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο χάσμα ισχύος, του οποίου ο αντίκτυπος ήταν και συνεχίζει να είναι παρών στην καθημερινότητα, επηρεάζοντάς την σε διάφορα επίπεδα : σε κοινωνικοοικονομικό, πολιτισμικό και πολιτιστικό.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, από το 2013 υποστηρίζει αδιάλειπτα τον αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και τις κάθε είδους διακρίσεις, προωθώντας την ισοτιμία και την ισότητα ανάμεσα στα φύλα. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι : κοινωνική στήριξη και συμβουλευτική, ψυχολογική στήριξη και συμβουλευτική, νομική συμβουλευτική, νομική βοήθεια, εργασιακή συμβουλευτική, παραπομπή σε ξενώνες φιλοξενίας, κ.α. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής. Επιπλέον, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, εξυπηρετεί γεωγραφικά και τον όμορο νομό Λακωνίας.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Ν. Μεσσηνίας), θα πραγματοποιήσουν δράση ευαισθητοποίησης/ενημέρωσης στο 1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 10:00 το πρωί. Στόχος της Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητριών/των  σε θέματα δυναμικής των στερεοτυπικών αντιλήψεων που υπάρχουν για τα φύλα, καθώς και του
τρόπου που επιδρούν στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Η πράξη με τίτλο: « Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More