TOP NEWS ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας -“Βουντή”

Μια μεγάλη πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας παίρνει σάρκα και οστά.

Το έργο “Βουντή” της Αργυρούς Μαργαρίτη θα παρουσιαστεί σε συμπαραγωγή των  ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και του Εθνικού Θεάτρου, κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή 10 Μαρτίου στην Καλαμάτα. Θα ακολουθήσει περιοδεία στις έδρες των θεάτρων που συμμετέχουν στην παραγωγή.

Το έργο που παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εορτασμών μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη (διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας) με μουσική του Γιώργου Ανδρέου (διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών) σκηνικό – κοστούμια της Αλεξάνδρας Καψάλα Greenwood (από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου)και video του Γιάννη Ντουσιόπουλου.

Τον ρόλο της Βουντή ερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμπαραγωγή  ΔΗΠΕΘΕ και των δύο κρατικών σκηνών.

Παραστάσεις στην Καλαμάτα 10 και 11 Μαρτίου 2023 και ώρα 21.00.

Ακολουθούν παραστάσεις στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, στο Εθνικό Θέατρο και τέλος στο ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Μέσα από την ιδιαίτερη, γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες ανατροπές ιστορία της Βουντής, ξετυλίγονται μπροστά μας οι τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα. Πολυπολιτισμικότητα, ερωτισμός, μαγειρική, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε μια ισορροπία ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση, πάθη, προδοσίες, διωγμός και προσφυγιά, πολιτικές ίντριγκες και απελπισία, μα πάνω απ όλα η απίστευτη δύναμη μιας γυναίκας – μάνας που αφού έχει περάσει τα πάνδεινα κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει και να σώσει την κόρη της, το πιο ιερό απόκτημα της. Μια δυνατή συγκινητική ιστορία, που θέτει με επίταση το αιώνιο ερώτημα της ανθρώπινης μοίρας. Μια γυναίκα ολομόναχη παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί και να δώσει συνέχεια στην ζωή. Η ιστορία της Βουντής που αγγίζει τα όρια μιας σύγχρονης τραγωδίας, συμβαίνει ενώ η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της. Η Βουντή λοιπόν μετατρέπεται,  στο πλαίσιο μιας ιστορικής συγκυρίας, σε μια τεράστια θηλυκή δύναμη που συγκρούεται  με μια μοίρα που φαίνεται να έρχεται δραματικά αντίθετη και επιθετική στις προσδοκίες της ζωής της.

Γενική είσοδος: 12 € – μειωμένο: 8 €

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ  Δημοσθενους 2, Καλαμάτα 241 00

2721082616

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More