TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το Σάββατο 11 Μαρτίου  2023 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, η Αμβροσία Ματσούκα και η Μαρία Μάρκοβα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των πτυχιακών τους εξετάσεων θα μας παρουσιάσουν ένα διπλό ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας με έργα A. Mudarra, Luis de Narváez, J.S. Bach, H. Villa-Lobos, I. Albéniz, R. Dyens και Γ. Νούση.

 

Η Μαρία Μάρκοβα γεννήθηκε το 2001 στην Βουλγαρία και είναι απόφοιτη του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας “Μαρία Κάλλας” ( τάξη κιθάρας Μ.Σπαντιδάκη & Δ.Ρογάρη). Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ από το 2019 φοιτά στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στην τάξη κλασικής κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη.
Επίσης, συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας από το 2019 έχοντας παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος σεμινάρια με διακεκριμένους σολίστ όπως Marco Tamayo, Susana Prieto, Γιώργος Νούσης και Κώστας Τοσίδης.
Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες παίζοντας έργα για σόλο κιθάρα αλλά και έργα μουσικής δωματίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More