TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη – ΕΙΚΑΣΙΑ 3ν + 1

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ  και οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τεύκρου Μιχαηλίδη ΕΙΚΑΣΙΑ 3ν + 1την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023, στις 19:00 στο χώρο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης,της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας (Αριστομένους 33, 4ος όροφος)

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο μαθηματικός Κουτσουμπός Γεώργιος.

Ο συγγραφέας θα συνοµιλήσει µε το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα

O ΤΕΥΚΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ είναι Κύπριος μαθηματικός και συγγραφέας που δραστηριοποιείται στον χώρο της «μαθηματικής μυθοπλασίας». Έχει εκδώσει έξι μυθιστορήματα, μία συλλογή αστυνομικών διηγημάτων, τρία βιβλία επιστημονικής εκλαΐκευσης και δέκα διδακτικά βιβλία μαθηματικών. Επίσης, έχει συμμετάσχει με διηγήματά του σε πολλούς συλλογικούς τόμους. Κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με πολλές ελληνικές εφημερίδες δημοσιεύοντας άρθρα και διηγήματα. Υπήρξε τακτικός συνεργάτης του ηλεκτρονικού περιοδικού Χάρτης και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Πολάρ.  Έργα του έχουν μεταφραστεί σε οκτώ ξένες γλώσσες. Το μυθιστόρημά του Αχμές, ο γιος του φεγγαριού έχει βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η κινηματογραφική ταινία Έτερος εγώ είναι βασισμένη στο διήγημά του «Περίπτωσις αυτοδικίας» και στηρίζεται στις ιδιότητες των φίλιων αριθμών.  Έχει μεταφράσει από τα αγγλικά και τα γαλλικά 48 βιβλία σχετικά με τα μαθηματικά και την ιστορία των επιστημών. Το 2012 παρουσίασε στην ΕΡΤ την εκπομπή «Ο γύρος του κόσμου με 80 βιβλία» (26 επεισόδια) με στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας σε παιδιά και εφήβους. Το 2006 η Γαλλική Δημοκρατία του απένειμε τον τίτλο του Chevalier dans l’Ordre des Palmes Académiques. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Θαλής + Φίλοι και της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More