TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην 9η εθνική οδό Κυπαρισσίας – Πύλος – Μεθώνη

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αρχίζουν από σήμερα Τετάρτη στην 9η εθνική οδό Κυπαρισσία – Πύλος – Μεθώνη,  για τη διασύνδεση των τουριστικών εγκαταστάσεων Costa Navarino – Navarino Waterfront, Costa Navarino – Navarino Bay και Costa Navarino – Navarino Hills στην περιοχή του Δήμου Πύλου – Νέστορος, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας.

Προβλέπεται η κατασκευή πεντασκελούς ισόπεδου κυκλικού κόμβου (ΙΚ1) για τη σύνδεση των τουριστικών εγκαταστάσεων Navarino Waterfront και Navarino Bay με την εθνική οδό, η κατασκευή νέου ισόπεδου τρισκελή κόμβου για τη σύνδεση του ελικοδρομίου (ΙΚ2) και η επανακατασκευή του υφιστάμενου ισόπεδου κόμβου στη θέση της διασταύρωσης της εθνικής με την 82η εθνική οδό (Καλαμάτα – Πύλος), με τετρασκελή ισόπεδο κυκλικό κόμβο (ΙΚ3). Στη θέση του κόμβου πέραν της 82ης και της 9ης εθνικής συμβάλει οδός που εξυπηρετεί τις τουριστικές εγκαταστάσεις Navarino Hills.

Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίθηκαν οι ακόλουθες ρυθμίσεις: Οσον αφορά τους κόμβους ΙΚ1-ΙΚ2: Το έργο θα εκκινήσει σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως 150 ημέρες. Η κυκλοφορία για την κίνηση από/προς Καλαμάτα-Πύλο-Κυπαρισσία εξασφαλίζεται μέσω παρακαμπτήριας οδού με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3 μέτρων που πρόκειται να κατασκευαστεί εντός ιδιόκτητων εκτάσεων της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Τα έργα εκκινούν από τη γέφυρα του ρέματος Ξεριά στον οικισμό Γιάλοβα και εκτείνονται σε μήκος περίπου 650 μέτρων στην κατεύθυνση προς Πύλο.

Οσον αφορά τον κόμβο ΙΚ3: Το έργο χωροθετείται στον υφιστάμενο ισόπεδο κόμβο προς Γιάλοβα επί της 82ης εθνικής οδού Καλαμάτας – Πύλου και πρόκειται να κατασκευαστεί σε 6 διακριτές φάσεις.

1. Φάση Α: Η πρώτη φάση κατασκευής του έργου θα διαρκέσει έως 100 ημέρες με έναρξη τη Δευτέρα 27 Μαρτίου. Η κυκλοφορία προς όλες τις κατευθύνσεις εξασφαλίζεται με μία λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3 μέτρων και απομείωση των πρόσθετων λωρίδων του κόμβου.

2. Φάση Β: Η χρονική διάρκεια της φάσης αυτής είναι 65 ημέρες με έναρξη τη Δευτέρα 21 Αυγούστου. Η κυκλοφορία από/προς Καλαμάτα εξασφαλίζεται μέσω παρακαμπτήριας οδού που χωροθετείται σε εγκαταλειφθέν τμήμα βορειοδυτικά της υφιστάμενης 82ης εθνικής οδού. Η παρακαμπτήρια οδός συμβάλει στην 9η εθνική οδό με παραχώρηση προτεραιότητας (STOP). Τα έργα εκτείνονται σε μήκος περίπου 250 μέτρων στη θέση του υφιστάμενου κόμβου. Η κυκλοφορία προς όλες τις κατευθύνσεις θα διεξάγεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3 μέτρων.

3. Φάση Γ: Η χρονική διάρκεια της φάσης αυτής είναι 45 ημέρες με έναρξη το τέλος των έργων που προβλέπονται στη Φάση Β. Στη φάση αυτή η κυκλοφορία από τον ισόπεδο κόμβο προς Καλαμάτα θα διεξάγεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3 μέτρων επί του ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος που κατασκευάστηκε στην προηγούμενη φάση. Οι κινούμενοι από Καλαμάτα προς Πύλο προσεγγίζουν τον κυκλικό δακτύλιο του νέου ισόπεδου κυκλικού κόμβου και κινούνται αριστερόστροφα. Μετά τον κυκλικό κόμβο για την κατεύθυνση προς Πύλο η κίνηση εξασφαλίζεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων σε μήκος 50 μέτρων. Ομοίως η κίνηση προς Γιάλοβα εξασφαλίζεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων σε μήκος 50 μέτρων.

4. Φάση Δ: Η χρονική διάρκεια της φάσης αυτής είναι 20 ημέρες με έναρξη το τέλος των έργων που προβλέπονται στη Φάση Γ. Όλες οι κινήσεις εξυπηρετούνται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 3 μέτρων με εξαίρεση τα τμήματα μικρού μήκους επί της 82ης και 9ης εθνικής οδού που η κίνηση εξασφαλίζεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων. Οι κινούμενοι από Καλαμάτα προς Πύλο προσεγγίζουν τον κυκλικό δακτύλιο του νέου ισόπεδου κυκλικού κόμβου και κινούνται αριστερόστροφα ομοίως με τη φάση Γ.

5.Φάση Ε: Η χρονική διάρκεια της φάσης αυτής είναι 20 ημέρες με έναρξη το τέλος των έργων που προβλέπονται στη Φάση Δ. Όλες οι κινήσεις διεξάγονται μέσω του ισόπεδου κυκλικού κόμβου, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε στην προηγούμενη φάση Δ. Η κυκλοφορία διεξάγεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση προς όλες τις κατευθύνσεις, με εξαίρεση τα τμήματα μικρού μήκους επί της 82ης και 9ης εθνικής οδού που η κίνηση εξασφαλίζεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων.

6. Φάση ΣΤ: Η χρονική διάρκεια της φάσης αυτής είναι 20 ημέρες και ολοκληρώνονται οι εργασίες του κόμβου. Η κυκλοφορία των οχημάτων προς όλες τις κατευθύνσεις θα διεξάγεται με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, με εξαίρεση τμήμα μήκους περίπου 20 μέτρων στην κατεύθυνση προς Γιάλοβα, που η κυκλοφορία θα διεξάγεται από μία λωρίδα κυκλοφορίας με εναλλαγή των δύο κατευθύνσεων.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More