TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Προχωρά η ίδρυση νέου Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Πύλου – Νέστορος.

Εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «Συγκρότηση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Πύλου – Νέστορος» με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020» και ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση που υπέβαλλε ο Δήμος. Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το σημείο που θα ιδρυθεί το Κέντρο είναι το Σουληνάρι.

Ο Δήμος Πύλου – Νέστορος προχωρά στη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας με στόχο την βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και την αμεσότερη εξυπηρέτηση σημαντικού αριθμού ωφελουμένων με την ανάπτυξη τοπικού σημείου αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με τα κοινωνικά προγράμματα και τις υπηρεσίες που υλοποιούνται στην περιοχή του Δήμου. Η εν λόγω δράση διαλειτουργεί με την πράξη «Επιτελική/Συντονιστική Δομή Κοινωνικής Ένταξης» (Περιφερειακή Κοινωνική Πύλη), η οποία συγκροτείται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και λειτουργεί μέσω των αποκεντρωμένων αντίστοιχων διευθύνσεων της περιφέρειας, στις υπόλοιπες Π.Ε. της Πελοποννήσου.

Τα Κέντρα Κοινότητας, με περιοχή ευθύνης τον οικείο δήμο, ενσωματώνονται στο υφιστάμενο ενιαίο δίκτυο υπηρεσιών αντιμετώπισης της φτώχειας και κοινωνικής ένταξης με στόχευση στις ευπαθείς και περιθωριοποιημένες ομάδες.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πύλου – Νέστορος, το οποίο θα εποπτεύεται από την Κοινωνική Υπηρεσία, θα παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες: υποδοχή -ενημέρωση – υποστήριξη πολιτών, συνεργασία με υπηρεσίες και δομές, παροχή υπηρεσιών που θα αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και θα διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελούμενων.

Ο δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας επισημαίνει τα εξής: «Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η κοινωνική πολιτική, με στόχο να σταθεί έμπρακτα δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και σε όλους όσους έχουν ανάγκη. Για αυτό το λόγο, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία, σκοπός μας είναι η δημιουργία δομών – όπως το Κέντρο Κοινότητας εντός του Δήμου μας, το οποίο θα στελεχωθει με επιστήμονες που διαθέτουν τις ικανότητες και τη γνώση, τη διάθεση να προσφέρουν και την αγάπη απέναντι στους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθειά μας”.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More