TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ

Συνεχίζεται το 11ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, την Κυριακή 2 Απριλίου 2023.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η τρίτη κατά σειρά συναυλία στο πλαίσιο του ενδέκατου Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, στο αμφιθέατρο Θ. Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Η καθηγήτρια φλάουτου του Δ.Ω.Κ. Βίκη Βασιλειάδη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, Αντώνης Κουφουδάκης ξετυλίγουν το νήμα της γέννησης του κόσμου μέσα από έργα σπουδαίων σύγχρονων συνθετών.

Ένα περιβαλλοντικό ταξίδι από το φυσικό τοπίο των προϊστορικών πολιτισμών στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον. Το ντουέτο, που μετρά δέκα χρόνια πορείας με πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα θα μας παρουσιάσει έργα των S.Assad, H.V.Lobos, A. Ourkouzounov M.D.Pujol και Ν.Τσότρα.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας συμβάλλοντας στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών την ίδια βραδιά φιλοξενεί τον Άκη Σιψά, που απέσπασε το Ά Βραβείο του 10ου Διαγωνισμού Κιθάρας Καλαμάτας. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας μιας και για πρώτη φορά στα δώδεκα χρόνια λειτουργίας του θεσμού ένα παιδί της πόλης κερδίζει την μεγάλη κατηγορία του Διαγωνισμού. Θα παρουσιάσει έργα των J.S.Bach και L.Brouwer.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Δημοτική Κοινοφελή Επιχείρηση “ΦΑΡΙΣ”, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας, “ΤΕΡΨΙΣ”. Τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Περιλαμβάνει συναυλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις και διαγωνισμούς κιθάρας.

Προπώληση εισιτηρίων: Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Γενική Είσοδος 5 ευρώ.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More