TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Και μετά τα μεσάνυχτα η λειτουργία των καταστημάτων; Αλλαγές και στους κανόνες για τις Κυριακές.

Λειτουργία καταστημάτων και μετά τα μεσάνυχτα προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενώ έρχονται αλλαγές και στις Κυριακές.

Συγκεκριμένα,  προβλέπεται ότι το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων μπορεί να παρατείνεται μέχρι τις 6 το πρωί της επόμενης ημέρας με απόφαση του αρμόδιου δημάρχου, έπειτα από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου.

Η ρύθμιση αυτή γίνεται για να μπορούν οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι να διοργανώνουν διάφορες ειδικές εκδηλώσεις, όπως είναι για παράδειγμα οι λεγόμενες «λευκές νύχτες», που διαρκούν μία βραδιά.

Για τις Κυριακές αυτό που αλλάζει είναι πως  αντί τα καταστήματα να είναι ανοιχτά την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου και την πρώτη Κυριακή του Μαΐου, θα επιτρέπεται να είναι ανοιχτά την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, μετά δηλαδή την Black Friday, και τη δεύτερη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων.

Επίσης, ορίζεται ρητώς ότι τα καταστήματα θα είναι κλειστά την Κυριακή των εθνικών εκλογών.

ΠΗΓΗ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More