TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – “Ketermaya”

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας αφιερώνει τις εβδομαδιαίες προβολές του Απριλίου και του Μαΐου «στα παιδιά του κόσμου».

Στα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν ακολουθούμε τις ιστορίες παιδιών διαφορετικών ηλικιών και εθνοτήτων, που καθέ μια είναι ξεχωριστή και μας παρασύρει σε ένα ταξίδι ανακάλυψης της παιδικής ψυχής. Από την παιδική ηλικία ως την ενηλικίωση διαφαίνεται ότι «τα παιδιά του κόσμου» σκέφτονται και ονειρεύονται με τον ίδιο τρόπο.

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας υπό τη συγκεκριμένη θεματική προβάλλει  ΣΗΜΕΡΑ  8 Μαΐου και ώρα 21:00  το ντοκιμαντέρ Ketermaya , στο Καφέ του κέντρου , στην οδό Κουτσομητοπούλου 6.

Η είσοδος είναι δωρεάν

Ketermaya

Σε μια σκονισμένη πλαγιά που περιβάλλεται από ελιές, τα παιδιά της Ketermaya παίζουν μακριά από τη φρίκη της Συρίας. Αλλά η ζωή στον λιβανέζικο προσφυγικό καταυλισμό δεν είναι καθόλου εύκολη. Η διαταραγμένη εκπαίδευση, η απώλεια αγαπημένων προσώπων και τα σημάδια του πολέμου και των χημικών όπλων βαραίνουν πολύ σε αυτό το εξαιρετικό πορτρέτο οικογενειακής και παιδικής αθωότητας. Μια σημαντική διόρθωση στις αφηγήσεις γύρω από τους πρόσφυγες και ένας συγκινητικός μύθος ελπίδας και ανθεκτικότητας σε αδιανόητες συνθήκες.

Σκηνοθεσία: Λούκας Γιεντζέτζακ

Έτος: 2016

Διάρκεια:72’

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More