TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Συνεχής η στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε κοινωνικές δράσεις για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στην εκδήλωση της ΕΣΑμεΑ

“Το επίπεδο του πολιτισμού μιας κοινωνίας εξαρτάται ευθέως από την βοήθεια και την στήριξη που αυτή παρέχει στα ατομα με αναπηρία. Κρινόμαστε από το πώς, όλοι εμείς, στεκόμαστε δίπλα στον συμμαθητή, στον συνάνθρωπο με προβλήματα, με ανάγκες. Ως Περιφέρεια στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιες προσπάθειες, ενώ στο νέο ΠΕΠ 2021 – 2027 απόλυτη προτεραιότητά μας αποτελούν τα κοινωνικά θέματα και η στήριξη προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες -και κυρίως τα παιδιά, αδιάφορα από την εθνικότητά τους”.

Τα πιο πάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χαιρετίζοντας χθες Τετάρτη 10 Μαΐου, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort, στην Καλαμάτα, την εκδήλωση της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) για την επίσημη προβολή των 5 νικητήριων τηλεοπτικών σποτ, που αναδείχθηκαν στον 1ο Παμπελοποννησιακό Μαθητικό Διαγωνισμό των μαθητών της Γ΄ Τάξης των Γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Θέμα του διαγωνισμού -στο πλαίσιο του προγράμματος “Αγησίλαος” που αφορά στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου- αποτελούσε η προώθηση, μέσω τηλεοπτικού σποτ, της άρσης των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Το πρόγραμμα “Αγησίλαος” υλοποιείται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από τον Μάιο του 2021 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους, μέσω του ΠΔΕ.

 

“Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ”

Στον χαιρετισμό του, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας εξέφρασε συγχαρητήρια στην εθνική και περιφερειακή ομοσπονδία αμεα για την αδιάκοπη δράση τους, σημειώνοντας:

“Ως Περιφέρεια είμαστε πάντα δίπλα σας, στην ΕΣΑμεΑ και στην ΠΟΜΑμεΑΠελ. Οσον αφορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, στο ‘Αγησίλαος’ το στηρίζουμε με την διάθεση πίστωσης 3 εκ ευρώ, προκειμένου να υπάρξει συνειδητοποίηση της ανάγκης για παροχή στήριξης στους συνανθρώπους μας με προβλήματα”.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι για την περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, “στο ΠΕΠ 2021 – 2027 απόλυτη προτεραιότητα αποτελούν τα κοινωνικά θέματα και η στήριξη προς ευπαθείς κοινωνικές ομάδες -και κυρίως τα παιδιά, αδιάφορα από την εθνικότητά τους”, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια θα παράσχει στήριξη επίσης και σε μη κερδοσκοπικά σχήματα που επιτελούν κοινωνικό έργο.

Την στήριξη του περιφερειάρχη Π. Νίκα και τη συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε προγράμματα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο επισήμαναν -εκφράζοντας παράλληλα και τις ευχαριστίες τους προς τον Π. Νίκα, κατά τον χαιρετισμό τους- τόσο ο Γιάννης Βαρδακαστάνης πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία), όσο και ο Νίκος Καραλής πρόεδρος της ΠΟΜΑμεΑΠελ (Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου).

 

Η ΔΡΑΣΗ “DIVERSITY UP”

Στο πλαίσιο του έργου της ΕΣΑμεΑ για την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, υλοποιείται το πρόγραμμα “Αγησίλαος” που αφορά στην καταπολέμηση των διακρίσεων και στην προώθηση της κοινωνικής και εργασιακής ένταξης για τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους που διαβιούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020” με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ, από τον Μάιο του 2021.

Στο πλαίσιο της δράσης “Diversity up” (Πακέτο Εργασίας 8), υλοποιήθηκε ένα σύνολο καινοτόμων δράσεων για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Πελοποννήσου, αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία της Περιφέρειας, με στόχο την προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, υλοποιήθηκε ο 1ος Παμπελοποννησιακός Μαθητικός Διαγωνισμός των μαθητών της Γ΄ Τάξης των Γυμνασίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που σκοπό είχε να αναδείξει 5 νικητήριες ιδέες/concept notes για την προώθηση της άρσης των στερεοτυπικών αντιλήψεων για τα άτομα με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις στο εκπαιδευτικό και εργασιακό περιβάλλον, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More