TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Το Live a Legacy επιστρέφει για 5η χρονιά!

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!

Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023, στο Ωδείο Αθηνών, η Λυδία Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Καπουτζίδης υποδέχονται στο Live A Legacy 2023, καταξιωμένες/ους επαγγελματίες που μοιράζονται τις εμπειρίες τους και τον τρόπο με τον οποίο κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα εμπόδια που τους παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας. Παράλληλα, μιλούν για τον τρόπο συνεισφοράς τους στον τομέα της ισότητας και της κοινωνικής αλλαγής, εστιάζοντας σε όσα χρειάζεται να κάνει ο καθένας και η κάθε μία μας ατομικά, αλλά και όλες/οι μαζί συλλογικά, για ένα καλύτερο αύριο χωρίς έμφυλες ανισότητες. Οι ομιλήτριες και ομιλητές της εκδήλωσης προέρχονται, μεταξύ άλλων, από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον χώρο των επιστημών, της ναυτιλίας, της επιχειρηματικότητας και των τεχνών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών τομέων.

Live a Legacy Mentoring Events

Επιπλέον, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Live A Legacy, η Mastercard εγκαινιάζει φέτος τα Live A Legacy Mentoring Events, δύο νέες, ξεχωριστές εκδηλώσεις το Σάββατο 10 Ιουνίου 2023 στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel και την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023 στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS. Στόχος των mentoring events είναι να εμπνεύσουν και να ενισχύσουν τις συμμετέχουσες με τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσουν τις αξίες τους, να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, και να κάνουν το επαγγελματικό τους όραμα πραγματικότητα!

Σε κάθε μία από τις δύο εκδηλώσεις, οι συμμετέχουσες θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένες στον εργασιακό χώρο γυναίκες, για να συζητήσουν μαζί τους και να μάθουν από την εμπειρία τους μέσω των Fireside Chats, θα κάνουν 1on1 Speed Mentoring Sessions με μέντορες από το δίκτυο του Women On Top, και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικά και πρακτικά Workshops ενδυνάμωσης.

Live a Legacy Internship Program

Τέλος, όπως κάθε χρονιά, η Mastercard δίνει την ευκαιρία, σε όσες το επιθυμούν, να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία, μέσα από τις θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης που προσφέρονται από τη Mastercard και το δίκτυο συνεργατών της.

Το Live A Legacy έχει αναδειχθεί πλέον ως εκδήλωση-ορόσημο για την γυναικεία ενδυνάμωση, συγκεντρώνοντας ομιλήτριες και ομιλητές από διάφορους κλάδους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από τις ομιλίες και τις συζητήσεις που πραγματοποιούνται, το ζήτημα της γυναικείας ενδυνάμωσης στον εργασιακό χώρο προσεγγίζεται από πολλαπλές οπτικές, αποτελώντας πηγή έμπνευσης για κάθε συμμετέχουσα που ονειρεύεται να χτίσει μία επαγγελματική καριέρα με σωστές βάσεις.

* Οι χώροι είναι πλήρως προσβάσιμοι σε ΑμεΑ.
* Η είσοδος στις εκδηλώσεις θα είναι δυνατή κατόπιν εγγραφής.

Η Λουκία Χωραφά, Head of Marketing & Communications της Mastercard, για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε σχετικά: «Η επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών είναι ένα θέμα που βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας και αποτελεί μια πρωτοβουλία ανεκτίμητης αξίας για όλους εμάς στη Mastercard. Για το λόγο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι που το Live A Legacy αποτελεί πλέον θεσμό, μέσα από τον οποίο μας δίνεται η ευκαιρία, για ακόμα μία χρονιά, να στηρίξουμε ενεργά τη γυναικεία ενδυνάμωση. Φέτος, μέσα από τις εμπλουτισμένες θεματικές μας και τις δύο νέες εκδηλώσεις mentoring, προσφέρουμε σε ακόμα περισσότερες γυναίκες πολύτιμες γνώσεις και χρήσιμα εργαλεία για να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται!»

Η Πηνελόπη Θεοδωρακάκου, Συνιδρύτρια του Women On Top, τόνισε πως: «Η επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών δεν έχει να κάνει μόνο με την παροχή ισοτιμων ευκαιριών, έχει να κάνει και με τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος όπου οι εμπειρίες και οι διαδρομές μας ακούγονται, μοιράζονται, και εμπνέουν. Και για εμάς αυτό ακριβώς είναι το Live a Legacy! Καθώς ετοιμαζόμαστε για 5η συνεχόμενη χρονιά, ειμαστε ενθουσιασμενες που, μετα απο 2 χρόνια, θα είμαστε πάλι ολες και ολοι μαζί στο Ωδειο Αθηνών, να ακούσουμε γυναίκες, αλλά και άνδρες, να μιλούν για την ενδυναμωση, την ισότητα, τη συμπερίληψη, να γιορτάσουμε τις επιτυχίες τους, να μάθουμε απο τις “αποτυχίες” τους, να κάνουμε ερωτήσεις, να μπούμε σε σκέψεις! Παραλληλα, εγκαινιάζουμε για 1η χρόνια τα Live A Legacy mentoring events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας κι αλλες ευκαιρίες αλληλουποστήριξης, επιμόρφωσης και δικτύωσης! Σας περιμένουμε!»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More