TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ : Δημιουργία Μητρώου Αιωνόβιων Δέντρων

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας ξεκινά πιλοτική καταγραφή των αιωνόβιων δέντρων του Δήμου Πύλου – Νέστορος με στόχο την προστασία και την ανάδειξή τους ως ιδιαίτερων φυσικών πόρων σπάνιας βιοπολιτισμικής αξίας. Το σχετικό μητρώο θα κατατεθεί στο Δήμο Πύλου – Νέστορος ώστε να σταλεί στην σχετική επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τα εν λόγω δέντρα να αξιολογηθούν αν πληρούν τα αναθεωρημένα κριτήρια που έχουν θεσπισθεί ώστε να χαρακτηριστούν διατηρητέα μνημεία της φύσης.
Για επικοινωνία και υπόδειξη δέντρων: 6978-010753
Για παράδειγμα: αιωνόβια χαρουπιά, Καλλιθέα.


Σύντομα, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Καλλιθέας και με τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου, θα γίνουν εργασίες συντήρησης και προστασίας του δέντρου (όπως κλάδεμα, καθαρισμός πιθανών σάπιων τμημάτων κ.α.), ενώ θα τοποθετηθεί ειδική πινακίδα σχετικά με τα βιολογικά χαρακτηριστικά του εμβληματικού δέντρου και ακολούθως θα ζητηθεί από το Δήμο Πύλου – Νέστορος αυτό να φωτιστεί με επιεδάφιο φωτισμό.

Στην κεντρική φωτό: η αιωνόβια ελιά – αλεπού. Κάτω Αμπελόκηποι, τοποθεσία Παλιάμπελα – στη σκιά του Βγενόβραχου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More