Κάποιες αξίες είναι κλασσικές! Όπως ακριβώς και ο μπακαλιάρος την ημέρα του Ευαγγελισμού.
5 σημαντικά βήματα για καλοτηγανισμένα κομμάτια μπακαλιάρου.
Για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου αλλά και για όποια άλλη μέρα το επιθυμείτε.
Προετοιμασία: 10′
Eκτέλεση: 10′
Υλικά
κομμάτια παστού μπακαλιάρου
αλεύρι για το πανάρισμα
αλάτι – πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
φρεσκοστυμμένο λεμόνι για το σερβίρισμα
Βήματα
Ξαλμυρίζω τα παστά κομμάτια μπακαλιάρου για τουλάχιστον 36 ώρες αλλάζοντας 3-4 τουλάχιστον φορές το νερό.
Πριν τηγανίσω τον μπακαλιάρο τον σκουπίζω πολύ πολύ καλά με χαρτί κουζίνας
Σε μια διάφανη σακούλα τροφίμων προσθέτω αλεύρι, αλάτι & πιπέρι και ανακατεύω. Τοποθετώ τα κομμάτια στη σακούλα, την κλείνω και ανακινώ καλά
Τινάζω ελαφρά τα κομμάτια από το αλεύρι και τα τοποθετώ σε φαρδύ, βαθύ τηγάνι (να μην ακουμπά το ένα το άλλο) στο οποίο έχω ζεστάνει πολύ καλά το λάδι.
Τηγανίζω κάθε πλευρά από 4 λεπτά μέχρι ο μπακαλιάρος να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα. Σερβίρω με μπόλικο φρεσκοστυμμενο λεμονάκι.