LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Επιστροφή στον Ταϋγετο : Έδωσαν το σύνθημα Τα Γεράκια  και ο Σύλλογος Λαδά

Με μεγάλη συμμετοχή και πολύ συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η πρώτη ορεινή σύναξη παλαιων  παραθεριστών και κατασκηνωτων στις Σιλιμποβες. Η δράση περιελάμβανε ήπια πεζοπορική εξόρμηση από το Τουριστικό στον Προφήτη Ηλία και κυκλική επιστροφή μέσα από τις Σιλιμποβες.

 

Ακολούθησε βόλτα στις κατασκηνωσεις  Ήταν μια αφορμή για δασική αναψυχή με πολλές αναμνήσεις. Στη διάρκεια της εξόρμησης παλαιοί παραθεριστές αφηγήθηκαν στιγμές από τη ζωή στον Ταϋγετο κατά τα καλοκαίρια πολλές δεκαετίες πριν όπου υπήρχαν καλύβες με μαγαζάκια και υπήρχε έντονη ανθρώπινη παρουσία. Συγκινητικές ήταν και οι στιγμές όπου παλαιοί κατασκηνωτές αντάμωσαν μετά από πολλά χρόνια .

 

Η δράση που αποτελεί το προοίμιο σχετικά με δράσεων με στόχο την επιστροφή στο βουνό πραγματοποιήθηκε με τη μέριμνα του πολιτιστικού συλλόγου Απανταχού Λαδαιων και της πεζοπορική ομάδας Τα Γεράκια από τη Μεσσήνη.

Σημαντική ήταν η προσφορά της Σοφίας Δουσης του Γιώργου Δημητρούλια του φωτογράφου της ομάδας Τα Γεράκια ,Σταύρου Τουφεξη ενώ με την παρουσία του τίμησε την δράση ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ο ΔΑΡΑΣ, Βασίλης Καπακλης.

Αρωγός υπήρξε και το κατάστημα Γεύσεις Μανας Γης. Με την  δράση  αυτή πήρε ζωή  ο Ταϋγετος και υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στις Σιλιμποβες κάτι που ενθαρρύνει τους μόνιμους κατοίκους. Τον συντονισμό της δράσης είχαν η Αθήνα Μασουριδου και ο Γιάννης Λάσκαρης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More