ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Κάλεσμα ΠΑΜΕ Μεσσηνίας σε Σωματεία και εργαζομένους να συμμετάσχουν στην απεργία της 28η Νοέμβρη

“Καλούμε  όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού να πάρουν, με μαζική συμμετοχή, μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη”. Επισημαίνει στο κάλεσμά του προς τα Σωματεία και τους εργαζομένους το ΠΑΜΕ  Μεσσηνίας, που θα πραγματοποιηθεί  στις 10 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Ακολουθεί η  ανακοίνωση:

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 23ΗΣ ΜΑΡΤΗ

Με σύνθημα: “Μπροστά οι δικές μας ανάγκες – Όχι τα κέρδη των λίγων”.    Καλούμε  όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του Νομού να πάρουν, με μαζική συμμετοχή, μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 28 Νοέμβρη. Να μπουν στη μάχη όλα τα διοικητικά συμβούλια, να οργανώσουν την προετοιμασία της απεργίας, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε κάθε κλάδο, περιοχή και χώρο δουλειάς. Να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους.

Συνάδελφοι,

Ήρθε η ώρα να βγούμε οι εργαζόμενοι στο προσκήνιο. Να δώσουμε με ενότητα ενιαίο και συντονισμένο αγώνα. Να μη δεχτούμε καμιά αναμονή και ανοχή. Να απαντήσουμε στα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η ΝΔ. Κανείς δεν θα λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας. Μόνο η δύναμη της συλλογικής πάλης, του ταξικού αγώνα δίνει ελπίδα, αποφασιστικότητα και προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον».

Διεκδικούμε:

Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

         Κανείς κάτω από 751 ευρώ κατώτατο μισθό.

         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

         Κατάργηση του νόμου Βρούτση – Αχτσιόγλου και των υπόλοιπων αντεργατικών          νόμων.

         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

.       Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους

.     Δημόσια καθολική υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη  και επίδομα ανεργίας 600  ευρώ, στο 80%  του κατώτερου μισθού του 751.

.    Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να μην γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Εχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More