TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Θεατρικό Εργαστήρι και άλλες δράσεις από το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας προχωρεί στην ίδρυση Θεατρικού Εργαστηρίου, το οποίο θα τεθεί προσεχώς σε πειραματική λειτουργία και κατά τη συγκεκριμένη περίοδο η παρακολούθησή του θα είναι δωρεάν. Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Γιάννης Δούζης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ Γιάννης Μαργαρίτης αναφέρθηκαν – σε συνέντευξη Τύπου σήμερα Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 – στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από το ΔΣ της ΚΕ «Φάρις», δεδομένου ότι σκοπός είναι να μην αποτελεί το ΔΗΠΕΘΕΚ μόνον παραγωγό παραστάσεων, αλλά από αυτό να εκκινεί σειρά από πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η εισαγωγή στη θεατρική παιδεία και την εκπαίδευση και η καθοδήγηση νέων ανθρώπων στα πρώτα βήματα της τεχνικής μιας αρχαίας τέχνης, που γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά και η εισαγωγή ενηλίκων στην θεατρική παιδεία, είναι δυνατόν να αποτελέσουν σταδιακά ένα από τα πολύ σημαντικά στοιχεία προσφοράς του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην πόλη.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. απευθύνεται, μέσα από διαφορετικά τμήματα, σε νέους 12 – 18 ετών και σε ενήλικες και η παρακολούθηση φέτος, που η λειτουργία θα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, θα γίνει χωρίς δίδακτρα. Το Θεατρικό Εργαστήρι πρόκειται να εισαγάγει όσους το παρακολουθήσουν στη θεατρική τέχνη, μέσα από αυτοσχεδιασμούς, ασκήσεις και προσεγγίσεις θεατρικών ρόλων. Θα τους δοθεί, επίσης, η δυνατότητα να γνωρίσουν όλα τα στάδια παραγωγής μιας θεατρικής παράστασης. Στο Θεατρικό Εργαστήρι θα αποκαλυφθεί ο τρόπος που μπορεί η μαγεία της θεατρικής τέχνης να είναι ένα γοητευτικό παιχνίδι, το οποίο φέρνει ουσιαστικά κοντά όσους συμμετέχουν.
Επίσης, μέσω ειδικού τμήματος του Εργαστηρίου, θα δοθεί η δυνατότητα σε νέους, που σκοπεύουν να δώσουν εξετάσεις σε Ανώτερες Δραματικές Σχολές, να ασκηθούν σε μονολόγους, τους οποίους θα ζητηθεί να ερμηνεύσουν για την εισαγωγή τους.

 

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Τα Τμήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου θα είναι τα εξής:
Α) Τμήμα για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, που θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα πράγματα για την τέχνη του θεάτρου και να δοκιμάσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από το θεατρικό αυτοσχεδιασμό και την επαφή με σημαντικά κείμενα της θεατρικής λογοτεχνίας
Β) Τμήμα ενηλίκων, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για θεατρικές τεχνικές και ίσως δραματουργική ανάλυση έργων
Γ) Τμήμα προετοιμασίας νέων για την εισδοχή τους σε Ανώτερες Δραματικές Σχολές.
Θα διδάξει ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης. Ο κ. Μαργαρίτης έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στο αντικείμενο, αφού είναι καθηγητής Δραματικής Τέχνης πάνω από τριάντα χρόνια. Διδάσκει στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στην Ανώτερη Δραματική Σχολή Βεάκη.
Το Θεατρικό Εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας θα λειτουργεί το πρωί του Σαββάτου. Αιτήσεις συμμετοχής είναι δυνατόν να κατατίθενται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, Κεντρική Σκηνή, Δημοσθένους 2, τηλ. 27210 82616.

ΝΕΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, γνωστοποιήθηκε ότι το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας ετοιμάζει νέα παραγωγή, με το θεατρικό έργο «Εμφύλια Έπη», που αποτελεί στοχασμό πάνω στην Ιστορία. Θα δοθούν παραστάσεις ειδικά για μαθητές των Λυκείων, ενώ το ΔΗΠΕΘΕΚ έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων για συμμετοχή με το έργο αυτό σε φεστιβάλ του εξωτερικού.
Επίσης, θα υπάρξει καλοκαιρινή παραγωγή και με την παράσταση αυτή το ΔΗΠΕΘΕΚ θα κάνει περιοδεία.
Ακόμη, θα συνεχισθεί η παρουσία του ΔΗΠΕΘΕΚ στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Καλαμάτας, καθώς γνώρισαν μεγάλη ανταπόκριση οι καλλιτεχνικές βραδιές που διοργάνωσε. Ο κ. Μαργαρίτης ψάχνει τη νέα θεματολογία, και πάλι με κάτι διασκεδαστικό.
Τέλος, σημειώνεται πως συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία οι παραστάσεις του έργου «Το μαργαριτάρι του κόσμου» του Γιάννη Μαργαρίτη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Φραγκιόγλου, για παιδιά.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More