Μετά από δεκάδες δοκιμασίες μέσα σε τέσσερις μήνες, οι δύο καλύτεροι μάγειρες, που κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες απαιτήσεις του MasterChef, έφτασαν στον τελικό!
Ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, για μία ακόμη χρονιά, έκριναν τις προσπάθειες των παικτών, «τσέκαραν» τις γνώσεις και τις τεχνικές τους και είχαν τη χαρά αλλά και την αγωνία, να απολαύσουν το γευστικό αποτέλεσμα στα πιάτα τους.
Με συνολική βαθμολογία 40-37 μεγάλος νικητής του MasterChef 2019 αναδείχθηκε ο Μανώλης Σαρρής και κέρδισε τον τίτλο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ.
Αναλυτικά η βαθμολογία των δύο φιναλίστ του MasterChef
Σαν Σεμπαστιάν: Μανώλης 9/10 – Σπυριδούλα 7/10
Μενού έξι πιάτων: Μανώλης 5/10 – Σπυριδούλα 8/10
Αντιγραφή πιάτων Φίλιππου Παπασπύρου:
1ο πιάτο: Μανώλης 9/10 – Σπυριδούλα 8/10
2ο πιάτο: Μανώλης 8/10 – Σπυριδούλα 7/10
3ο πιάτο: Μανώλης 9/10 – Σπυριδούλα 7/10
Τα πιάτα που έπρεπε να αντιγράψουν
Το πρώτο πιάτο ήταν τηγανητό ρύζι με καραμελωμένες αγκινάρες μέσα σε ζωμό ρεβυθιού, με ραντίτσιο σε κόκκινο ξύδι και μαύρη τρούφα.
Το δεύτερο πιάτο ήταν μπακαλιάρος κονφί μέσα σε ελαιόλαδο. Πατάτα με ελιά και μια σάλτσα με ζωμό καρότου, τζίντζερ και λάιμ.
Και οι τέσσερις σεφ δοκίμασαν τα πιάτα των φιναλίστ, ωστόσο, μόνο ο Φίλιππος Χρονόπουλος ήταν αυτός που βαθμολόγησε. Επειδή όμως ως τώρα το παιχνίδι παιζόταν αλλιώς, ακόμα και σε αυτή την τελική διαδικασία, μια ανατροπή ήρθε να παρατείνει την αγωνία και των δύο διαγωνιζόμενων.
Το γλυκό που έπρεπε να αντιγράψουν
Το απ’ έξω κομμάτι είναι ζάχαρη που φουσκώνεται με μια τρόμπα χεριού κι έπειτα με δύο καυτά τσέρκια πρέπει να κοπεί πάνω και κάτω. Μέσα είχε κρέμα λεμόνι, πανακότα καρύδας, μαρέγκα και σορμπέ καρύδας και πράσινου λεμονιού.