Στα Ζερμπισια της ορεινής Ιθώμης (Δήμος Μεσσήνης) βρέθηκαν εκπρόσωποι του φορέα ψηφιακής προβολής και σελίδας (facebook με χιλιάδες ακόλουθους) «Στην ομορφιά που χάνεται» προκειμένου να προβληθεί το πήξιμο τυριού και μυζήθρας όπως γίνεται στα γραφικά Ζερμπίσια από τα
παλιά χρόνια.
Χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στον αυθεντικό τρόπο παραγωγής τυριού η Παρασκευή γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο όπως αποκαλύπτεται και από το φωτογραφικό υλικό που παρουσιάζεται στην
σελίδα.
Η όλη διαδικασία σύμφωνα με τον Άρη Μπαρκούρα και Γιάννη Λάσκαρη που ανέλαβαν την παρουσίαση μπορεί να αποτελέσει αφορμή για βιωματική εμπειρία στους επισκέπτες των ορεινών χωριών του Δήμου Μεσσήνης.