TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

«Στα ίχνη του Παπαφλέσσα στον Δήμο Μεσσήνης». Στο Μαγγανιακό η πρώτη αποστολή.

Στη γειτονιά που φιλοξενήθηκε ο Παπαφλέσσας κατά την πορεία του προς την ηρωική θυσία για το Μανιάκι βρέθηκε αποστολή των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης προκειμένου να καταγράψει  μια από τις πολλές στάσεις αυτής τη διαδρομής ώστε  να σχηματισθεί μια άρτια  περιγραφή για το εγχείρημα που έχει ξεκινήσει με τον τίτλο «Στα ίχνη του Παπαφλέσσα στον Δήμο Μεσσήνης».

Τα μέλη του συλλόγου φιλοξένησαν και υπέδειξαν στην αποστολή τη γειτονιά όπου όμως δεν υπάρχει πλέον το σπίτι στο οποίο διέμεινε ο Παπαφλέσσας το διάστημα που πέρασε από τα γύρω  χωριά προκειμένου να στρατολογήσει και να οργανώσει το σχέδιο του.

Το Μαγγανιακό είναι ένα γραφικό και συνάμα πολύ ενδιαφέρον χωριό γεμάτο περιηγητικές προτάσεις και πολλά αξιοθέατα. Οι άνθρωποι του συλλόγου και οι κάτοικοι του γενικότερα έχουν διατηρήσει την πέτρινη αρχοντική ομορφιά του χωριού ανόθευτη με αποτέλεσμα η ιστορία και οι θρύλοι να ευδοκιμούν να καλλιεργούνται και να αποτελούν μέρος της συλλογικής μνήμης.

Έτσι ο περιηγητής ακολουθεί και τον «βηματισμό» του γενναίου Παπαφλέσσα προς το Μανιάκι μέσα από τα σοκάκια και τα μονοπάτια που ξεκινούν από το χωριό.

Γιάννης Λάσκαρης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More