TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΟΥΤΗΦΑΡΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ | Διεργασίες για να καταστεί επίκεντρο θεματικού τουρισμού.

Με πλήθος μονοπατιών να ξεκινούν από την καρδιά του χωριού και πολλές ήπιες διαδρομές με κατεύθυνση πανέμορφα γραφικά και ιστορικά χωριά της περιφέρειας Αριστομένη το χωριό Κουτήφαρης αναδεικνύεται σε επίκεντρο θεματικού τουρισμού περιπέτειας.

Μετά από πρόσκληση των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης σε ομάδα ειδικών που ασχολείται με τον θεματικό τουρισμό και αφού συγκεντρώθηκε πληροφοριακό υλικό στο επόμενο διάστημα μέσα από δράσεις και ψηφιακές παρουσιάσεις θα αναδειχθεί η αξία του χωριού ως ένα χωριό κόμβος για πεζοπορικές δραστηριότητες.

Αφού το χωριό συνδυάζει τη φυσική ομορφιά και αντιμάχεται τις αρνητικές επιδράσεις της αστικής ζωής τηρεί σύμφωνα με τους ειδικούς τα πρότυπα του τουρισμού της περιπέτειας. Παράλληλα οι θρύλοι, τα τοπόσημα, η πλούσια  πανίδα και  η χλωρίδα που εξαπλώνεται άφθονη στο διάβα των μονοπατιών ενισχύουν τα δυναμική της ανάπτυξης της πεζοπορίας εξερεύνησης.

Ο Κουτήφαρης σήμερα διεκδικεί την αναζωογόνηση που μπορεί να προσφέρει ο θεματικός τουρισμός στα «πληγωμένα» από εγκατάλειψη χωριά μας και μαζί με τον πρωτογενή τομέα να τεθεί στο επίκεντρο όσων λατρεύουν τον εναλλακτικό τουρισμό.

Στην προσπάθεια αυτή τα μέλη των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης που έχουν αναλάβει την πρωτοβουλία για την συνεργασία με κατάλληλους φορείς είναι ο Γιώργος Σταθόπουλος η Νίκη Γιαννακοπούλου και ο Γιάννης Λάσκαρης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More