TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Γαστρονομικά οδοιπορικά στην Στέρνα Μεσσηνίας.

Μετά τις πεζοπορικές εξορμήσεις και την παρουσίαση μονοπατιών και χωριών που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές του θεματικού τουρισμού οι «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές» παρουσιάζουν τα «Γαστρονομικά Οδοιπορικά».

Στην πραγματικότητα μια γαστρονομική περιήγηση είναι ένα οδοιπορικό πολλές φορές με διηγήσεις με γεύσεις και αρώματα αλλά και μνήμες αλλά και συνδυάζεται  με άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού. Η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στη Στέρνα του Δήμου Μεσσήνης εκεί που λειτουργεί πολλές δεκαετίες το γνωστό κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με την ονομασία ΚΣΤΑΣΙΚΑΡΙΔΗΣ.

Κέντρο γέυσης και σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη ντόπιων και επισκεπτών. Το δυνατότερο γευστικό σημείο αναφοράς είναι η παραδοσιακή γουρνοπούλα (ψημένη σε ξυλόφουρνο) που σερβίρεται εντός του καταστήματος σε ένα ειδυλλιακό χώρο δίπλα από το γεφύρι και το ποτάμι του χωριού.

Τόσο το φυσικό  ανάγλυφο όσο και οι ευκαιρίες που προσφέρονται για δράσεις εναλλακτικού τουρισμού στα χωριά της περιφέρειας του Αριστομένη σε συνδυασμό με τα γαστρονομικά οδοιπορικά μπορούν να συντελέσουν στην τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More