Εύκολα, γρήγορα και αξιόπιστα, Έλληνες επιστήμονες ανάπτυξαν την εφαρμογή με την οποία όλοι θα μπορούν self test πρόβλεψης για τον κ@ρονοιο .
Επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου ανέπτυξαν έναν βιοαισθητήρα, που μπορεί να ενσωματωθεί σε μια εύχρηστη πλατφόρμα και προσφέρει αστραπιαία ανίχνευση της επιφανειακής πρωτεΐνης-ακίδας S1 του κορονοϊού SARS-CoV-2.
Ο… αυτοεξεταζόμενος θα λαμβάνει δείγμα από τη μύτη ή το στόμα του, θα το αναμιγνύει με ένα διάλυμα και θα το τοποθετούν σε μία μικρή συσκευή όπου θα στέλνει τα αποτελέσματα στο πρόγραμμα του κινητού η της ταμπλέτας.
Όπως τόνισε ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου της Αθήνας και διευθυντής του Εργαστηρίου Κυτταρικής Τεχνολογίας του Τμήματος Βιοτεχνολογίας, κ. Σπύρος Κίντζιος «τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, μας δείχνουν ότι η μέθοδος παρουσιάζει μεγάλη αξιοπιστία και στο άμεσο μέλλον θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να κάνουν το τεστ οι ίδιοι στο σπίτι τους ακόμη και με δείγματα σάλιου. Το πανεπιστήμιο μας σε συνεργασία με διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες πρωτοπορεί με τη δημιουργία κυτταρικών βιοαισθητήρων εξαιρετικά προηγμένης τεχνολογίας όχι μόνους για κοινούς ιούς όπως της γρίπης αλλά και για πολλές άλλες επικίνδυνες λοιμώδεις νόσους».
Σημειώστε πως Ελληνες επιστήμονες έχουν αναπτύξει και συσκευή μέτρησης αλκοόλ για τους οδηγούς, η οποία σύντομα θα βγει στην αγορά…