Στις 8 Μαϊου εδώ και πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιείται πάνω από το χωριό Λαδά στον Ταΰγετο ένα από τα πιο αυθεντικά πανηγύρια στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Το τελετουργικό με κατάνυξη και μεγάλη αγάπη τελείται στον εκκλησάκι του Αη Γιάννη στην καρδιά του Ταϋγέτου σε υψόμετρο σχεδόν χιλίων μέτρων όπου εκεί μπορεί κάποιος να φθάσει μόνο με τα πόδια διανύοντας τουλάχιστον για μια ώρα μια διαδρομή με πολλές εναλλαγές μοναδική θέα στη θάλασσα και στα γύρω βουνά που πολλές φορές κόβει την ανάσα. Από το προηγούμενο βράδυ οι κάτοικοι του Λαδά έχουν φορτώσει τα γαϊδουράκια με τα απαραίτητα, για την επομένη που θα στρωθούν οι τράπεζες με τα φιλέματα και τα κεράσματα στους επισκέπτες που έχουν καταφτάσει. Φέτος ήταν μια ιδανική χρονιά και συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος. Σύμφωνα με το έθιμο λοιπόν: «Την παραμονή το απόγευμα μικροί και μεγάλοι ανηφορίζουν με τα γαϊδουράκια τους φορτωμένα τα σφαχτά (αγιάνικα), όπως δηλαδή συνηθίζεται να λέγονται τα αρνιά και τα κατσίκια που πρόκειται να σουβλιστούν ανήμερα στη γιορτή του Αγίου.
Το βράδυ μετά τον εσπερινό, αφού προηγουμένως έχουν όλοι κουβαλήσει ξύλα, ανάβουν τη μεγάλη φωτιά έξω απο το Εκκλησάκι στο προαύλιο του, και γύρω απο αυτή αρχίζει το γλεντι, μέχρι αργά το βράδυ και πολλές φορές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.Το πρωί γύρω στις 5 ανάβουν τις φωτιές στις ψήστρες για να γίνουν τα κάρβουνα και να ψηθούν οι οβελίες (αγιάνικα).
Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού έχουν ψηθεί τα σφαχτά, κάθονται όλοι στο προαύλιο της Εκκλησίας και αρχίζουν το φαγοπότι, τα αλληλοκεράσματα και το χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.».
Εκπρόσωποι των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης βρέθηκαν και κατέγραψαν το οδοιπορικό και το πανηγύρι.