Ένας ψαράς στην Κάλυμνο έβγαλε με το καλάμι του έναν λαγοκέφαλο… τέρας και οι ντόπιοι αναφέρουν πως στην περιοχή υπάρχουν πολλοί «Λασεψιανοί Μετανάστες», όπως ονομάζουν τα ψάρια που ήρθαν στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.
Όπως αναφέρει το palmoskalymnou.gr το ψάρι που έβγαλε ο Μιχάλης Μαμουζέλλος ήταν πάνω από 6 κιλά.
Ωστόσο, στο συγκεκριμένο είδος ψαριού δεν πρέπει να το τρώμε γιατί μπορεί να οδηγήσει άκομη και σε θάνατο.
Στη χώρα μας έχουν εντοπιστεί τέσσερα είδη του γένους Lagocephalus, που όλα αποκαλούνται συνήθως με το κοινό όνομα λαγοκέφαλος. Τα είδη αυτά είναι: «Lagocephalus lagocephalus» (κοινός λαγοκέφαλος και δεν είναι ξενικό είδος), «Lagocephalus sceleratus» (λαγοκέφαλος), «Lagocephalus suezensis» (λαγοκέφαλος του Σουέζ) και «Lagocephalus spadiceus» (καστανόραχος λαγοκέφαλος).
Το είδος λαγοκέφαλου, που συνήθως αλιεύεται στα ελληνικά ύδατα (L. sceleratus), δεν ανήκει στα είδη τα οποία δύνανται να καταστούν βρώσιμα κατόπιν της επεξεργασίας τους, καθώς περιέχει τετροδοτοξίνη. Για τον λόγο αυτό, το εν λόγω είδος δεν συμπεριλαμβάνεται και στον κατάλογο του Ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας, που αναφέρεται στα βρώσιμα μέρη των pufferfish στην Ιαπωνία» διευκρινίζεται.