TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΗ : Παρέμβαση του Γιάννη Λάσκαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.

Παρέμβαση  του Γιάννη Λάσκαρη  (Δημοτικός Σύμβουλος, Γραμματέας Δ.Σ. Μεσσήνης) στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης για το Τελωνείο, τους Πατατοκαλλιεργητές και τον σταθμό ΕΚΑΒ στην Ανατολική Πυλία.

Ο Κος  Λάσκαρης τόνισε:

“Σημαντική είναι η συμβολή στον αγώνα για την διάσωση του Τελωνείου της Μπούκας  με επερώτηση που έφερε το ΚΚΕ στην Βουλή. Εδώ και πολύ καιρό ομάδα ενεργών πολιτών έχει  δραστηριοποιηθεί ενεργά για την διάσωση και ανάδειξη του μνημείου αυτού και είναι απαραίτητη η πολιτική στήριξη.

Ο αγροτικός κόσμος μετρά τις αντοχές του όπως είναι γνωστό. Οι πατατοκαλλιεργητές δίνουν έναν σκληρό αγώνα και εκφράζω την συμπαράσταση μου σε αυτούς. Αν το χρέος μιας κυβέρνησης είναι να προβεί σε ενέργειες όπως η πάταξη του φαινομένου των παράνομων ελληνοποιήσεων και η ανάδειξη και η προστασία στη τιμής της ελληνικής πατάτας και ειδικά της Μεσσηνιακής, η τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα ο Δήμος μας θα πρέπει να αναπτύξει πολυποίκιλες και πολυεπίπεδες δράσεις σε επίπεδο ΦΕΣΤΙΒΑΛ που να συνδυάζει την Διασκέδαση την Απόλαυση και την Γαστρονομία για την προσέλκυση επισκεπτών και την προβολή της αξίας της πατάτας. Ένα προϊόν με πολλούς τρόπους μαγειρέματος συνδυάζεται με Μουσικές βραδιές -διαγωνισμούς-πολιτιστικές διαδρομές. Ετσι ο επισκέπτης θα μπορεί παράλληλα να επισκεφθεί χωριά «δορυφόρους» της Μεσσήνης με μουσεία και πολυχώρους πολιτισμού  όπως το Καρτερόλι η Μάδαινα κλπ.

Σταθμός ΕΚΑΒ στην Ανατολική Πυλία: Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΥΛΙΑ και πρέπει να διατηρήσουμε ενωτικό πνεύμα σε αυτό το ζήτημα χωρίς να έρθουμε σε ρήξη με γειτονικούς δήμους και φυσικά χωρίς να χαθεί το μεγάλο όραμα για Κέντρο Υγείας στην ΑΙΠΕΙΑ και σταθμό ΕΚΑΒ στη ΛΟΓΓΑ. Ωστόσο πρέπει το υπουργείο να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις και να μην περιπαίζει τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής που αγωνιούν για το ζήτημα αυτό.”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More