TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑ : Στο επίκεντρο η Βαλύρα και τα χωριά της Ιθώμης

Η κωμόπολη της Βαλύρας και τα γραφικά και ιστορικά χωριά της Ιθώμης διεκδικούν επάξια μερίδιο στην τουριστική προβολή και μαζί με την  Αρχαία Μεσσήνη μπορούν να τεθούν και αυτά  στο επίκεντρο περιηγητικών αλλά και δράσεων διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού.

Με επίκεντρο την Βαλύρα που είναι ένα ζωντανό εμπορικό κέντρο και διαθέτει και καταστήματα εστίασης μπορεί ο επισκέπτης να ξεκινήσει τις περιηγητικές του αποδράσεις τόσο στην Αρχαία Μεσσήνη αλλά και σε γραφικά χωριά με πολλά νερά γεφύρια και σημεία αναψυχής. Στην διάρκεια μιας δεκαετίας μέσα από τη σειρά ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» (διατηρεί και σελίδα στο Facebook με χιλιάδες ακόλουθος από την Ελλάδα) έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να προβληθούν χωριά αλλά και να υλοποιηθούν δράσεις όπως περιηγήσεις στο Κογχύλι -Κεφαλληνου-Ζερμπίσια-Λάμπαινα κλπ ενώ έχουν δημιουργηθεί και ντοκιμαντέρ.

Ωστόσο απαιτείται μια εξειδικευμένη καταγραφή και παρουσίαση του εκκλησιαστικού θησαυρού των μνημείων γενικότερα και των ανεξερεύνητων θησαυρών όπως είναι τα Παλαιά Μεταλλεία της περιοχής που αναδείχθηκαν από τον φορέα ψηφιακής προβολής Στην Ομορφιά που Χάνεται. Για να επιτευχθεί θα πρέπει να έρθουν σε συνεννόηση τόσο οι αυτοδιοοητικές δυνάμεις όσο και οι σύλλογοι και οι πολίτες που δραστηριοποιούνται ενεργά με διάφορής τρόπους για τον τόπο τους.

Σήμερα η Ιθώμη έχει κάθε λόγο να διεκδικεί την αναγέννηση της και αναπτυξιακά έργα για την βελτίωση της καθημερινότητας που όπως έχουμε διαγνώσει απαιτεί σημαντικές παρεμβάσεις. Χρέος μας και αποστολή το επόμενο διάστημα είναι μέσα από τον φορέα «Στην ομορφιά που  χάνεται και την ομάδα «Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου» να συνεχίσουμε με συστηματικό τρόπο την  καταγραφή την παρουσίαση και με  τη συνεργασία όσων συμπολιτών μας επιθυμούν ώστε  να προβληθεί ότι παραμένει στην αφάνεια.

                                                                Αρης Μπαρκούρας-Γιάννης Λάσκαρης

Μέλη της ομάδας Πρωτοβουλία για την Αναγέννηση της Υπαίθρου/Διαχειριστές της σελίδας «Στην ομορφιά που χάνεται»

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More