TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

SOLAR CINEMA : Η πρώτη εξόρμηση του Solar Cinema για το 2023

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 20:30, στο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου Ραφήνας, ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος Ραφήνας-Πικερμίου και η Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης θα υποδεχτούν το SOLAR CINEMA, μια πρωτοβουλία του  Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα Smart Rue του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ένας αυτόνομος κινητός ηλιακός κινηματογράφος που μπορεί να προβάλει ταινίες χωρίς να συνδέεται σε ηλεκτρικό δίκτυο.
Θα προβληθεί η ταινία του Buster Keaton “Το ηλεκτρικό σπίτι” διάρκειας 20 λεπτών και θα τη συνοδεύσει στο πιάνο ζωντανά ο γνωστός πιανίστας Γιώργος Καλκάνης..

 

Την πρώτη εξόρμηση θα ακολουθήσει η συνεργασία μας με την «Ελευσίνα 2023»

 

Ο Ηλιακός Κινηματογράφος (Solar cinema Greece), μία καινοτόμα πολιτιστική δράση του Κέντρου δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έχει προσκληθεί από την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης «Ελευσίνα 2023» να συμμετέχει στις πολιτιστικές δράσεις της, απλώνοντας έτσι τις δραστηριότητές του και υιοθετώντας ένα εξαιρετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα. Οι προβολές και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις θα διεξαχθούν περιοδικά από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο σε ανοικτούς χώρους στην Ελευσίνα, Μαγούλα, Ασπρόπυργο, Μάνδρα και Μέγαρα.

 

Κινηματογραφικές προβολές ντοκιμαντέρ σε ανοικτούς χώρους με την βοήθεια της ηλιακής ενέργειας και εκπαιδευτικά προγράμματα για νέους και παιδιά σχετικά με τα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά προβλήματα.

 

Σύντομα και το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More