Στο Γεράκι της Λακωνίας συνεχίζεται, με την δεύτερη φετινή του εκδήλωση -αύριο Κυριακή 30 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα-, το 2ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories 2023 | Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”.
Σε ένα “ταξίδι πολιτισμού και γεύσεων” προσκαλεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεθαύριο, στο Γεράκι, “ένα χωριό σκαρφαλωμένο στις πλαγιές του δυτικού Πάρνωνα με τις βυζαντινές εκκλησίες να δεσπόζουν, που μοιάζει με ανοιχτό μουσείο”, στο οποίο “η υφαντική τέχνη αποτελεί παράδοση, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, και έλκει τις ρίζες της από την αρχαία Ελλάδα”.
Στο πλαίσιο της μεθαυριανής διοργάνωσης, στην πλατεία του χωριού “οι τοπικοί παραγωγοί θα προσφέρουν γευστικές δοκιμές με καλούδια από την καρδιά της λακωνικής γης, οι chefs και οι γυναίκες των πολιτιστικών συλλόγων θα ετοιμάσουν πεντανόστιμες λαχανόπιτες, χειροποίητα ζυμαρικά, τις λεγόμενες γκόγκες και άλλες εμβληματικές συνταγές της λακωνικής γαστρονομίας, ενώ στα παιδικά εργαστήρια οι μικροί μάγειρες και οι μικρές μαγείρισσες θα παίξουν, θα διασκεδάσουν και φυσικά θα μαγειρέψουν.
Το πρωί της ίδιας ημέρας, οι επαγγελματίες της εστίασης θα παρακολουθήσουν το workshop «Food Blogging: Καλές πρακτικές αφήγησης μέσα από μία εικόνα» με εισηγήτρια την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Ιωάννα Μπαλαφούτη, η οποία θα είναι και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης”.
Το πρόγραμμα της μεθαυριανής εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ: