LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Έναρξη για τη 10η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον»

Τις πύλες της ανοίγει σήμερα Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, η 10η Παρουσίαση Αγροτικών και Τοπικών Προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον». Ο επιτυχημένος θεσμός του Δήμου Καλαμάτας συμπληρώνει 10 χρόνια και μετεξελίσσεται σε Φεστιβάλ Αγροδιατροφικών Προϊοντων & Γαστρονομιας.

Η «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» που ξεκινά σήμερα θα διαρκέσει έως την Κυριακή 27 Αυγούστου 2023, στο πάντα φιλόξενο και όμορφο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Τα εγκαίνια είναι προγραμματισμένα για την Παρασκευή 25 Αυγούστου και ώρα 20:00.

Σκοπός της «Άρτος – Οίνος – Έλαιον», που πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων, είναι η προβολή των ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων, του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεών μας.

368008409 2539132919596406 1564570750079561985 n

Σήμερα, κάλεσμα συμμετοχής, απηύθυναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, ο Διευθυντής της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Κρανιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας Γιάννης Κολοβός και ο Πρόεδρος Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας Νίκος Μαλαπέτσας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 24/8

20.00 Μουσικό πρόγραμμα από Kalamata Piano Trio

Πιάνο: Αμαλία Σαγώνα, Βιολί: Μιχάλης Κουντούρης, Βιολοντσέλο: Διονύσης Κοτταρίδης, Τραγούδι: Μαρία Μάρκοβα (στο χώρο της λίμνης)

21.00 Παράσταση «Ο Καραγκιόζης αρτοποιός» από το Θίασο Σκιών Δημητρακόπουλου  (στο χώρο του πατινάζ)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/8

20.00  Εγκαίνια (στο χώρο της λίμνης)

21.30  Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, «Ένα τραγούδι για το καλοκαίρι»

Τραγούδι: Ερωφίλη Παναγιωταρέα, Δημήτρης Χαρλέπας (στο χώρο του πατινάζ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/8

21.30  «Μαγειρεύοντας ξεχασμένες παραδοσιακές συνταγές» με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας» (στο χώρο του πατινάζ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/8

21.30  «Η ελιά στη γαστρονομία της Πελοποννήσου» παρουσιάσεις με τη συμμετοχή σεφ από τον «Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας» και τον «Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης Καλαμάτας» (στο χώρο του πατινάζ)

Περισσότερες πληροφορίες για τη φετινή «Άρτος – Οίνος – Έλαιον» δείτε ΕΔΩ.

aoe 01

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More