TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : Πεζοπορική εξόρμηση του Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” από το Άνω Καρβέλι έως το Κάτω Καρβέλι.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, θα πεζοπορήσουν σε μια από τις ομορφότερες διαδρομές στα χωριά του Ταϋγέτου.
Θα διασχίσουν το παλιό μονοπάτι-καλντερίμι, που ένωνε τα παλιά χρόνια τους δυο οικισμούς, το Άνω και το Κάτω Καρβέλι.
Το Άνω Καρβέλι βρίσκεται βορειοανατολικά της Καλαμάτας σε μια άγρια και συνάμα όμορφη κοιλάδα, που βλέπει στις κορυφές του Ταϋγέτου.
Ενώ το Κάτω Καρβέλι βρίσκεται περίπου 10 χλμ. βόρεια της Καλαμάτας και βλέπει αμφιθεατρικά στον Μεσσηνιακό Κόλπο.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Η διαδρομή είναι εύκολη και βατή, άλλοτε θα περπατάμε πάνω σε καλντερίμι και άλλοτε πάνω σε μονοπάτι, χρειαζόμαστε 3:00 ώρες (+/-) συνολικά με τις στάσεις.
Η διαδρομή έχει μήκος 6.544 μ. με υψομετρική διαφορά 90 μέτρων.
Στην αρχή η διαδρομή είναι ήπια ανηφορική, θα κινούμαστε πάνω από το φαράγγι, το Καρβελιώτικο ρέμα και αφού ξεκορφίσουμε, το μονοπάτι γίνεται ήπια κατηφορικό με απίστευτη θέα στην πόλη της Καλαμάτας, στη θάλασσα και στον Μεσσηνιακό Κόλπο !!
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:
Στις 8:30 π.μ. πίσω από τα γραφεία του Συλλόγου, Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.), μπροστά από το 24ο Δημοτικό Σχολείο.
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ:
Η μετακίνηση θα γίνει με 23άρι κλιματιζόμενο πούλμαν και με ιδία Ι.Χ. αυτ/τα.
ΚΟΣΤΟΣ:
Κόστος μετακίνησης Λεωφορείου: 10 ευρώ (μέλη, φοιτητές, παιδιά άνω των 12 ετών με συνοδεία γονέα) και 15 ευρώ (μη μέλη).
Κόστος μετακίνησης με ιδία Ι.Χ. αυτ/τα: 10 ευρώ.
Επειδή η πόλη της Καλαμάτας είναι κοντά, δεν θα χρειαστεί, να κάτσουμε κάπου για φαγητό, εξ΄ άλλου στην πλατεία Όθωνος ή στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης έχει μεγάλη ποικιλία καταστημάτων εστίασης.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Ελένη Οικονομοπούλου, παρακαλείστε απογευματινές ώρες στα τηλ. 27210 90627 και 697 425 2234.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
Φορέστε άνετα ρούχα, που διευκολύνουν την κίνηση στα μονοπάτια με φωτεινά χρώματα (όχι σκούρα), για να διακρίνεστε από μακριά.
• Ορειβατικά ΜΠΟΤΑΚΙΑ ή πολύ καλά αθλητικά (trekking).
• Ορειβατικά Μπατόν (όποιος έχει).
• Σακίδιο πλάτης.
• Ατομικό φαρμακείο.
• Αδιάβροχο.
• Νερό 1 έως 1,5 λίτρο, σνάκ, ξηροί καρποί, μπανάνες, αποξηραμένα φρούτα, κανένα τοστάκι από το σπίτι είναι “σούπερ κίνηση !!
• Καπέλο, γυαλιά ηλίου.
• Μπουφάν, φούτερ ή φλίς, 1 μπλουζάκι, 1 ζευγάρι κάλτσες εφεδρικές.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More