TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΜΕΣΣΗΝΗ : Το όραμα για την Αναδημιουργία του Δήμου Μεσσήνης.

Γιάννης Λάσκαρης-Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος
(Αδέσμευτη Κίνηση Αναδημιουργίας)

Ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα στην αυτοδιοίκηση έχει να κάνει με το πως μπορεί να οργανωθεί ένας Δήμος και ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος για να αυξήσει την αυτονομία του. Άλλωστε οι τοπικές κοινωνίες ευνοούνται σε μεγάλο βαθμό από υπηρεσίες και αγαθά που «παράγονται» σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι Δήμοι σήμερα και φυσικά ο Δήμος Μεσσήνης διαδραματίζουν τριπλό ρόλο: Πολιτικό-Διοικητικό-Αναπτυξιακό.  Οι πυλώνες στήριξης για τον Δήμο Μεσσήνης είναι οι παρακάτω και ο υποψήφιος δήμαρχος του συνδυασμού που συμμετέχω (Γεώργιος Τσώνης) έχει ορθά υιοθετήσει στο πρόγραμμα του κάτι που προσωπικά με βρήκε σύμφωνο από την πρώτη στιγμή της κοινής μας πορείας στην κάθοδο των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου.

·       Πολεοδομικός Σχεδιασμός :Πολεοδομικές παρεμβάσεις προς όφελος των πολιτών-μέτρα προσαρμογής για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

·       Κοινωνική Πολιτική: Εξεύρεση πόρων για παρεμβάσεις σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας και αναζήτηση αξιοποίησης  χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

·       Αγροτική Πολιτική: Σύζευξη Αγροδιατροφής-Τουρισμού-Προώθηση δράσεων προς προβολή τοπικών προϊόντων-Ενίσχυση και ενδυνάμωση λαϊκών αγορών. Μέριμνα για την αγροτική οδοποιία

·       Επιχειρηματικότητα: Διαδικτυακή προβολή, καθιέρωση τοπικών γιορτών και δράσης τόνωσης της επιχειρηματικότητας με την αδιάκοπη ροή πολιτιστικών εκδηλώσεων.

·       Ορθή διαχείριση της περιουσίας του Δήμου: Άμεση καταγραφή της περιουσίας του Δήμου, ορθή διαχείριση και εκπόνηση μελετών σκοπιμότητας -δημιουργία ειδικών προγραμμάτων ΣΔΙΤ.

·       Πολιτική Προστασία: Ενεργοποίηση εθελοντικών οργανώσεων -Συνεργασίες γειτονικών Δήμων-Εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων ανά γειτονιά και ανά χωριό.

·       Αναπτυξιακός Σχεδιασμός: Σχεδίαση και υλοποίηση αναπτυξιακών έργων μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων Περιφερειακών κλπ.

·       Πολιτισμός και Εκπαίδευση: Στοχευμένη προβολή για την Αρχαία Μεσσήνης. Ενοποίηση και ολιστική προσέγγιση όλων των αρχαιολογικών χώρων. Ενεργοποίηση σχολείου δεύτερης ευκαιρίας σε όλο τον Δήμο-συνεργασία με το Δημόσιο  ΙΕΚ  Καλαμάτας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

·       Πολιτισμός της Καθημερινότητας-Ψηφιακή Μεταρρύθμιση προς επίλυση προβλημάτων των πολιτών.

·       Αθλητισμός: Πολυεπίπεδες εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικές εκδηλώσεις.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More