TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : 2ο Συμπόσιο του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Η ανάγκη υιοθέτησης επιχειρηματικών μοντέλων με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία αναδείχθηκαν στο 2ο Συμπόσιο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με τίτλο:

«Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία: Προκλήσεις και ευκαιρίες για την επιχειρηματικότητα και την ελληνική οικονομία».

που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11:00-15:30 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον Αντικάλαμο Καλαμάτας. Η διοργάνωση της σημαντικής αυτής εκδήλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που αποτελεί στρατηγικό στόχο του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και  του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών αναδείχθηκε η σημασία της στροφής των επιχειρήσεων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εφαρμογή πρακτικών κυκλικής οικονομίας. Ο κύκλος ομιλιών ξεκίνησε με την παρουσίαση των Ευρωπαϊκών Προτύπων Αναφοράς Βιωσιμότητας (ESRS) από τον καθηγητή Νεγκάκη Χρήστο, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκε ο ρόλος των Τοπικών Πολιτικών στη διαμόρφωση κουλτούρας και κινήτρων για την Κυκλική Οικονομία από τον καθηγητή Μακρή Ηλία, Πρόεδρο του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Στα πλαίσια της δράσης των 100 Κλιματικά Ουδέτερων Πόλεων, παρουσιάστηκε το Κλιματικό Συμβόλαιο του Δήμου Καλαμάτας από τον κο Μπασακίδη Νικόλαο, Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τουρισμού, Κλιματικής Αλλαγής, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού Δήμου Καλαμάτας. Παράλληλα ο Δρ. Ντζανάτος Δημήτριος, Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων ανέπτυξε τη βιωσιμότητα και τον ρόλο του Κράτους στον κλάδο των τυχερών παιγνίων.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές Κυκλικής Οικονομίας για την αξιοποίηση των υπολειμμάτων του καφέ από τους κ.κ. Πολίτη Νικόλαο, Διευθυντή Τεχνικού Τμήματος Coffee Island, Υπεύθυνο Οργανισμού για ESG δράσεις και τον κο Πάντζιαρο Αλέξη, Ceo & Co-founder της εταιρείας Coffe-Eco. Τέλος, ο κος Μάκιος Νάσος, Περιβαλλοντικός Διευθυντής KLIMIS, Φυσικός, MSc Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία & Βιώσιμη Ανάπτυξη παρουσίασε τον πρότυπο τρόπο λειτουργίας της εταιρείας KLIMIS, η οποία έχει λάβει αρκετές διακρίσεις από Ευρωπαϊκούς φορείς για τις άριστες πρακτικές κυκλικής οικονομίας που εφαρμόζει για περισσότερα από 20 χρόνια στην Καλαμάτα.

Στο περιθώριο του Συμποσίου υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Ινστιτούτου Καποδίστριας.

Κατά την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου χαιρετισμό προς τους φοιτητές και τους συμμετέχοντες απηύθυναν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Αθανάσιος Κατσής, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αναπληρωτής καθηγητής Οδυσσέας Σπηλιόπουλος, ο Κοσμήτωρ της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητής Δημήτριος Πετρόπουλος, ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κος Δημήτριος Πτωχός, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Πρωτογενούς, Δευτερογενούς Τομέα και θεμάτων αναπτυξιακών νόμων, κος Ευστάθιος Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Κοινωνικών Θεμάτων Δήμου Καλαμάτας, κος Γεώργιος Φάβας και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κος Παύλος Κρανιώτης.

Η μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και τα χρήσιμα συμπεράσματα που εξήχθησαν, αποτελούν παρακαταθήκη για την υλοποίηση αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον και θέτουν τις βάσεις για ευρύτερη δραστηριοποίηση του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κυκλικής Οικονομίας, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More