Στην Αρκαδία και συγκεκριμένα στη Βυτίνα πραγματοποιείται σήμερα Κυριακή 10 Δεκεμβρίου η τελευταία φετινή εκδήλωση του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου / Peloponnese Food Stories, που για δεύτερη χρονιά εφέτος διοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό να αναδείξει όλα τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν την ταυτότητα της Πελοποννησιακής γαστρονομίας.
Τη συγκεκριμένη εκδήλωση στον πασίγνωστο χειμερινό προορισμό του Δήμου Γορτυνίας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 12 το μεσημέρι, συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια, ο οικείος δήμος, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και η Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ), με την υποστήριξη της Ενωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας και του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου.
Οι διοργανωτές φιλοδοξούν να μεταμορφώσουν την πλατεία της Βυτίνας σε μια ανοιχτή γαστρονομική σκηνή, όπου πρωταγωνιστές μαζί με τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα- θα είναι παραγωγοί – τυποποιητές τοπικών προϊόντων απ’ όλη την Αρκαδία, ενώ οι επισκέπτες θα απολαύσουν live μαγειρέματα και συνταγές από αναγνωρισμένους chefs, μυστικά μαγειρικής από τις γυναίκες πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες, εργαστήρια μαγειρικής για τους μικρούς επισκέπτες, αλλά και ζωντανή μουσική.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να το δείτε εδώ: