LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Βαρβίτσα Λακωνίας – Ένα διαχρονικό καταφύγιο – Αφιέρωμα και οδοιπορικό από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης»

Στο ιστορικό κι πανέμορφο χωριό της Βαρβίτσας Λακωνίας που υπήρξε καταφύγιο των Ελλήνων στα χρόνια της Τουρκοκρατίας πραγματοποίησαν οδοιπορικό και ετοίμασαν αφιέρωμα, μέλη της ομάδας των ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΏΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ ΜΕΣΣΗΝΗΣ. Η Βαρβίτσα που θεωρείται από τα υψηλότερα χωριά της Λακωνίας παραμένει ένα αληθινό καταφύγιο που προσφέρεται για αναψυχή περιήγηση και έχει ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Αποτελεί σημείο εκκίνησης πολλών περιηγήσεων σε γειτονικά χωριά όπως οι Καρυές η Βαμβακού κ.λ.π. και δίκαια μπορεί να χαρακτηρισθεί το μπαλκόνι του Πάρνωνα αφού προφέρει απρόσκοπτη θέα και καλύπτεται από πανέμορφο δάσος και οι  πολλές εναλλαγές της φυσικής ομορφιάς προσδίδουν ιδιαίτερη αίγλη στο χωριό. Παράλληλα κυοφορεί πλούσια ιστορία καθώς υπήρξε και η πατρίδα του ξακουστού καπετάν ΖΑΧΑΡΙΑ. Η  ανθρώπινη παρουσία είναι αισθητή  καθώς γίνονται παρεμβάσεις και το χωριό παραμένει καθαρό και φιλόξενο.

Στην ιστοσελίδα ΒΑΡΒΙΤΣΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ: ένα διαχρονικό καταφύγιο (visitbarbitsa.blogspot.com)  παρουσιάζεται μέρος της κρυφής γοητείας του χωριού ενώ αφιερώματα στο χωριό θα πραγματοποιηθούν στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Στην ομορφιά που χάνεται» (facebook).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More