TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ – 22ος ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 10 χλμ. – ( Η φόρμα εγγραφής άνοιξε και θα κλείσει την Πέμπτη 25/4/24).

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ διοργανώνει τον 22° ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 10 χλμ.
Αφιερωμένος στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία (ΣΥ.Φ.Α.μεΑ) ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024
Τρέξε και βάδισε στην πιο γρήγορη διαδρομή, στον αγώνα της πόλης μας.

ΑΓΩΝΑΣ SPECIAL OLYMPICS 1χλμ. ώρα 18:10
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10 χλμ. ώρα 18:30
ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 10 χλμ. ώρα 18:30
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 1,5 χλμ ώρα 18.35

Συνδιοργάνωση
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας Περιφέρειας ΠελοποννήσουΔήμος Καλαμάτας.
Υπό την αιγίδα
Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων, ΕΟΣΛΜΑ-Υ
Υποστήριξη
Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Επιμελητήριο Μεσσηνίας, Σύλλογος ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ, Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ,
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Πολιτιστικός Σύλλογος <<Παράδεισος>>,Πολιτιστικοί Σύλλογοι & Εθελοντικές Ομάδες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Πιστοποιημένη Διαδρομή από την A.I.M.S. Η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς των World Athletics. Οι επιδόσεις των Δρομέων θα είναι επίσημες, διεθνώς αναγνωρισμένες, και θα αναγνωρίζεται κάθε ρεκόρ που θα επιτυγχάνεται. Η διαδρομή δίπλα στην παραλία είναι ασφάλτινη και επίπεδη, γρήγορη, χωρίς υψομετρικές διαφορές και με σημείο εκκίνησης την κεντρική πλατεία, αναστροφή στο τέρμα της παραλιακής (ξενοδοχείο Φιλοξένια), τερματισμός στην κεντρική πλατεία.

ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας είναι 10χλμ .Θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη με banner ανά ένα (1) χιλιόμετρο, καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής.
Κατά μήκος της διαδρομής των 10χλμ. θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων στα 5 & 7,5 χλμ.
Θα υπάρχουν δρομείς ρυθμού.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στον Αγώνα Δρόμου 10χλμ εκκίνηση 18.30μμ δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι, είναι γεννημένοι το 2008 ή και νωρίτερα (≥16 ετών) για μικρότερους των 16 ετών η εγγραφή θα γίνει ηλεκτρονικά από τον γονέα/κηδεμόνα. (Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης
συμμετοχής).

Στον Αγώνα δυναμικού βαδίσματος 10χλμ., εκκίνηση 18.30, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι είναι γεννημένοι από το 2012 και νωρίτερα (≥12 ετών).
Στον παιδικό αγώνα 1,5 χλμ εκκίνηση 18.35 δικαίωμα συμμέτοχης έχουν τα παιδιά κ γονείς.
Στον αγώνα SPECIAL OLYMPICS 1χλμ. εκκίνηση 18.10 άτομα ΑΜΕΑ με τους συνοδούς.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ- ΕΓΓΡΑΦΕΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ
Αγώνας Δρόμου 10 χιλ. & Δυναμικού Βαδίσματος:
Κόστος συμμετοχής 10€ (ευρώ).
Φοιτητές 5€ (ευρώ), με επίδειξη της Φοιτητικής Ταυτότητας.
Άνεργοι δωρεάν με επίδειξη εγγράφου .
Παιδικός Αγώνας 1,5 χλμ Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 10.00 μέχρι τις 18.00 την ημέρα του Αγώνα και είναι ΔΩΡΕΑΝ.
Αγώνας SPECIAL OLYMPICS 1 χλμ. Οι εγγραφές θα γίνονται στην Κεντρική Πλατεία από τις 10.00 μέχρι τις 18.00 την ημέρα του Αγώνα και είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Οι εγγραφές στον Αγώνα 10 χλμ γίνονται ηλεκτρονικά.
Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά ή την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία.
Γραμματεία
Οι αριθμοί συμμετοχής με το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και το τεχνικό t-shirt θα παραλαμβάνονται την ημέρα του Αγώνα στην Κεντρική Πλατεία από τις 10.00 μέχρι τις 18.00.
ΠΡΟΣΟΧΗ : Περιορισμένες νέες εγγραφές την ημέρα του Αγώνα από 10:00 έως 16:00 στην Γραμματεία (Κεντρική Πλατεία).
Ηλεκτρονική εγγραφή εδώ:
https://event.athletopia.com/agonasdromoukalamata2024?step=1
Με την ολοκλήρωση της εγγραφής θα έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε εφαρμογή για ενημέρωση σας σε θέματα του αγώνα μας καθώς καθώς και έκτατες ενημερώσεις που τον αφορούν.
Η φόρμα θα άνοιξε στις 19/2/24 και θα κλείσει την Πέμπτη 25/4/24.
Μέρος των εσόδων που θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Ατόμων με Αναπηρία(ΣΥ.Φ.Α.μεΑ) Ν. Μεσσηνίας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
O δρομέας συμμετέχει στον «αγώνα» με απόλυτη προσωπική του ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνει επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτείται από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του «αγώνα» για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία και συναινεί στην ελεύθερη χρήση του ονόματος/εικόνας του από τα Μέσα Μαζικής
Ενημέρωσης, τον Διοργανωτή, και τους χορηγούς του «αγώνα» για προωθητικούς σκοπούς.

Τέλος, δεσμεύεται ότι σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν θα εκχωρήσει τον αριθμό συμμετοχής που θα του διαθέσει η Οργανωτική Επιτροπή του «αγώνα» σε άλλο άτομο προκειμένου να συμμετάσχει στον «αγώνα». Ο δρομέας αποδέχεται όλους τους ανωτέρω όρουςσυμμετοχής. (Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της αίτησης συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της αίτησης συμμετοχής).
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ – ΠΑΡΟΧΕΣ
Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές της γενικής κατάταξης του Αγώνα των 10 χλμ. Θα δοθεί χρηματικό έπαθλο (300€) στον αθλητή και στην αθλήτρια που θα σπάσει το ρεκόρ διαδρομής στη γενική κατηγορία ανδρών(32:38΄΄) και γυναικών(42:53’’) αντίστοιχα.
Θα υπάρξουν αποτελέσματα κατηγοριών.
Στο Δυναμικό Βάδισμα δεν θα υπάρξουν απονομές.
Σε όλους όσοι συμμετάσχουν στον Αγώνα 10 χλμ. , Δυναμικού Βαδίσματος και Παιδικού 1,5 χλμ θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Οι απονομές θα γίνουν στις 20:00 στην Κεντρική Πλατεία.
Live ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ
Τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται Live από το https://ftt.gr, όπου οι τερματίζοντες με το chip χρονομέτρησης θα έχουν άμεσα τη δυνατότητα να δουν την επίδοσή τους. Άμεση θα είναι και η έκδοση αναμνηστικού διπλώματος, αφού οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να «κατεβάσουν» στο κινητό τους το αναμνηστικό δίπλωμα αμέσως μετά τον τερματισμό τους, να το ανεβάσουν σε Facebook, Instagram, Twitter με hashtag, #KLMT10K και να μοιραστούν με τους φίλους και συγγενείς τη χαρά του τερματισμού.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Όλοι οι συμμετέχοντες Δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που υποδηλώνει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ταυτότητα του αθλητή και το παραλαμβάνουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από την Γραμματεία του Αγώνα.
Θα υπάρχει ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης για την καταγραφή των ενδιάμεσων χρόνων στο 5ο χιλιόμετρο.
Μόνο οι αθλητές οι οποίοι: α) συμμετέχουν στον Αγώνα έγκυρα, β) παρουσιάζουν ένδειξη χρόνου στις ζώνη ηλεκτρονικού ελέγχου, γ) τερματίζουν εντός του χρονικού ορίου ολοκλήρωσης του αγώνα και (δ) τηρούν τους κανονισμούς θα περιληφθούν στα τελικά αποτελέσματα όπου ανακοινώνεται η τελική επίδοση και οι ενδιάμεσοι χρόνοι τους.
Εισερχόμενοι στον χώρο του τερματισμού, οι αθλητές ακολουθούν την πορεία που υποδεικνύεται από την οργανωτική
επιτροπή και τους εθελοντές. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στον αγώνα δρομέων χωρίς αριθμό συμμετοχής, η είσοδός τους στο τερματισμό θα εμποδίζεται.
Κατά την διάρκεια του τερματισμού, θα ανακοινωθούν άμεσα τα ανεπίσημα αποτελέσματα των αγώνων, στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ενώ την επόμενη ημέρα θα δημοσιευθούν τα επίσημα αποτελέσματα, αφού έχει ολοκληρωθεί και ο έλεγχος για τυχόν ενστάσεις από την τεχνική επιτροπή του αγώνα.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ
Για την κάλυψη της διαδρομής τίθεται χρονικός περιορισμός για την ολοκλήρωση του 2h για το Δυναμικό Βάδισμα και 1h30min για τον Αγώνα Δρόμου 10χλμ. Μετά από αυτό το χρονικό όριο, οι Δρομείς που θα συνεχίζουν την προσπάθεια τους, θα υποχρεωθούν να συμμορφωθούν με τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Κατά την διάρκεια του αγωνίσματος, δεν επιτρέπεται να
ακολουθούν τους Δρομείς, αυτοκίνητα, μηχανάκια ή άλλα οχήματα.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνα, θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση και η Τροχαία Μεσσηνίας και πάνω από εκατό εθελοντές.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
Επιπλέον, απαιτείται η αμοιβαία κατανόηση και βοήθεια μεταξύ των Δρομέων, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Αγώνα, όπως επιβάλλουν το αθλητικό ήθος και οι αξίες του ευ αγωνίζεσθε. Μεμονωμένοι Δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή
του αγώνα. Σε περίπτωση μη τήρησης των κανόνων, τα στελέχη της Οργανωτικής Επιτροπής μπορούν να ακυρώσουν αθλητές και να τους διαγράψουν από τον πίνακα αποτελεσμάτων μετά τον αγώνα, αξιολογώντας ενστάσεις, ηλεκτρονικό και οπτικό υλικό.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Όλες οι αγωνιστικές διαδρομές είναι ελεύθερες από την κυκλοφορία των οχημάτων. Στο δρόμο όπου τρέχουν οι αθλητές δεν έχουν δικαίωμα κίνησης οι μη συμμετέχοντες (θεατές, συνοδοί, συνοδεία σκύλου, μηχανοκίνητα, ποδήλατα κλπ.). Στη διαδρομή εκτός από τους αθλητές πρόσβαση θα έχει ΜΟΝΟ η Τροχαία, και το ΕΚΑΒ για περίπτωση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ανάγκης. Η κίνηση συνοδών ανάμεσα σε αθλητές, η μη επίδειξη της ειδικής άδειας και η μη συμμόρφωση στις οδηγίες της Τροχαίας και των υπεύθυνων της
διοργάνωσης επιφέρει την άμεση αποβολή των παραβατών από τη διαδρομή και την ακύρωση των συνοδευόμενων αθλητών. Η παρακολούθηση των αγώνων από θεατές, συνοδούς και φίλους των δρομέων και η μετακίνησή τους επιτρέπεται μόνο στους χώρους εκατέρωθεν της διαδρομής.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Η Οργανωτική Επιτροπή καλύπτει υγειονομικά τον αγώνα. Το ΕΚΑΒ είναι ο φορέας της υγειονομικής κάλυψης. Τους τελευταίους δρομείς ακολουθεί ασθενοφόρο.
Οι διοργανωτές θα έχουν πάρει όλα τα δυνατά μέτρα ιατρικής βοήθειας προκειμένου οι αθλητές να είναι ασφαλείς. Για το λόγο αυτό θα υπάρχει Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ, Εθελοντές, ΕΚΑΒ, Γιατροί, καθώς και ασθενοφόρα, σε όλη τη διαδρομή του Αγώνα όπως και στην εκκίνηση –τερματισμό, παρέχοντας πρώτες βοήθειες και επικοινωνώντας με τους υπεύθυνους
της υγειονομικής κάλυψης των αγώνων.

ΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
1. Όσοι θέλετε μπορείτε να τοποθετήσετε τα προσωπικά σας αντικείμενα και το ρουχισμό σας ειδικό χώρο που θα σας υποδειχθεί .
2. Κολλήστε το αυτοκόλλητο με τον αριθμό σας πάνω στην τσάντα, η οποία πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και να μην περιέχει αντικείμενα αξίας. Η διοργάνωση δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας των.
3. Αφού τερματίσετε, θα παραλάβετε τον ρουχισμό σας με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής σας.

ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ
Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα υπάρχουν στην εκκίνηση – τερματισμό

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για την άρτια και ομαλή διεξαγωγή των αγώνων είναι απαραίτητη η εθελοντική συμμετοχή ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό. Όσοι θα ήθελαν να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά και κατά την οργάνωσή του, παρακαλούνται να στείλουν στα e-mail: info@sdym.gr και στη φόρμα συμμετοχής εθελοντών στο site του Συλλόγου.

Σε όλους τους εθελοντές θα δοθούν Τ-shirts και μετάλλιο της διοργάνωσης, καθώς και υλικό (γιλέκο- σημαίες σήμανσης) και θα τους παραδοθούν κατά την Τεχνική Ενημέρωση, την ΤΕΤΑΡΤΗ 24 Απριλίου (18:00-21:00) στα γραφεία του Συλλόγου (Ανατολικό κέντρο, κτήριο 31).
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Αλεξόπουλος Θύμιος 6942553154, Μπένος Χρήστος 6944585039
Ρεϊτζοπούλου Όλγα 6932370273, Ζάννης Αλέξης 6972302265

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More