LIFE STYLE TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Αθέατη Μεσσηνία – Φλεσιάδα : Εδώ που οι νέοι μάχονται για την αναγέννηση της υπαίθρου.

Την δύσκολη επιλογή της ενασχόλησης με την κτηνοτροφία από νέους ανθρώπους και την ορεινή γοητεία της  Φλεσιάδας παρουσιάζουν οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης.

Στη Φλεσιάδα Μεσσηνίας σε ένα ορεινό χωριό που είναι καλά κρυμμένο και αθέατο αλλά και σμιλευμένο από πέτρα ιστορία και μόχθο κάποιοι νέοι συνεχίζουν την παράδοση της κτηνοτροφικής ζωής και δίνουν ανάσα ζωής στον μαρτυρικό τόπο που μάτωσε από τη  σθεναρή αντίσταση στον τουρκικό ζυγό.

Επαναστάτες μιας άλλης εποχής νέοι όπως ο Χρήστος και η Κατερίνα δεν θαμπώνονται  από τις σειρήνες της αστικής ζωής και εργάζονται στην ύπαιθρο. Η ζωή και η εργασία στην ύπαιθρο έχει πολλαπλές δυσκολίες και απαιτήσεις αυτό όμως δεν τους πτοεί. Όμως ένα χωριό όπως η Φλεσιάδα που είναι ένα οικιστικό κόσμημα με μια πλατεία και μια πηγή που το καθιστούν ελκυστικό προσφέρεται για ήρεμη ζωή.

Το χωριό αντιστέκεται καθώς δεν έχει εγκαταληφθεί και αποτελεί σπουδαίο τόπο ιστορίκης αξίας και ιδανικός τόπος για περιήγηση και αναψυχή .

Στην ιστοσελίδα https://visitflesiada.blogspot.com έχει καταχωρηθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το χωριό. Για την καταγραφή και παρουσίαση στην ιστοσελίδα και στο διαδίκτυο με βίντεο και φωτογραφικό υλικό σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης συνεργάστηκαν οι : Νίκη Γιαννακοπούλου ο Γιώργος Σταθόπουλος και ο Γιάννης Λασκαρης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More