TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΣΙΝΕΜΑ

Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας – “Η χώρα των λησμονημένων τραγουδιών” την Δευτέρα 27 Μάιου .

Η δράση “Προορισμός – Ταξίδι” του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συνεχίζεται, φέρνοντας 18 επιλεγμένες ταινίες του φεστιβάλ στην Καλαμάτα – και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Μεσσηνίας. Η δράση “Προορισμός – Ταξίδι” φέρνει το πνεύμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε όλη την Ελλάδα, δίνοντας την ευκαιρία σε ένα ευρύ κοινό να έρθει σε επαφή με ποιοτικό ντοκιμαντέρ.
“Η χώρα των λησμονημένων τραγουδιών” του Βλαδίμηρου Νικολούζου, (93′), 2023
Η χώρα των λησμονημένων τραγουδιών είναι μια ταινία τεκμηριώσης που πραγματοποιήθηκε μέσα από μια συλλογική δημιουργική συνεργασία μεταξύ του Deep Forest Foundation και των αυτόχθονων κοινοτήτων που κατοικούν στο δάσος του Αμαζονίου.
Σκιαγραφεί στιγμές από τη ζωή και τις τελετουργικές πρακτικές των Kaxinawa huni kuin, Awa, kayapo, Matis, enawene nawe και shipibo.
Μέσα από έναν αρχαίο μύθο θεογονίας που διατρέχει την ταινία ως επαναλαμβανόμενο μοτίβο αφήγησης, κανείς μπορεί να βυθιστεί στον ιδιαίτερο πολιτισμό τους και τα κοσμολογικά τους οράματα, συνδέοντας ταυτόχρονα το παρελθόν και το παρόν τους, μέσα από ένα σπάνιο φωτογραφικό αρχειακό υλικό του 20ού αιώνα.
*Οι προβολές της δράσης πραγματοποιούνται στην πρωτότυπη γλώσσα, – με ελληνικούς υπότιτλους στην περίπτωση που χρειάζονται.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Κουτσομητοπούλου 6 Καλαμάτα 

Ώρα προσέλευσης: 20:30
Ώρα προβολής: 21:00

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More