LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΔΑΡΑΣ-ΧΑΤΖΙΚΑ-ΓΕΦΥΡΙ ΝΤΕΜΠΡΙΖ : Ιστορικός περίπατος-πεζοπορική εξόρμηση από «ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ»

Η πεζοπορική ομάδα « ΤΑ ΓΕΡΑΚΙΑ» προσκαλούν όσους επιθυμούν να βιώσουν μια πρωτόγνωρη πεζοπορική εμπειρία που συνδυάζει την φυσική ομορφιά της μεσσηνιακής υπαίθρου  με την «αναγέννηση» ενός εγκαταλειμμένου οικισμού και την αρχιτεκτονική ενός ιστορικού Γεφυριού, να πάρουν μέρος την Κυριακή 2 Ιουνίου στην εξόρμηση που περιλαμβάνει τη διαδρομή ΔΑΡΑ-ΧΑΖΙΚΑ-ΓΕΦΥΡΑ ΝΤΕΜΠΡΙΖ.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη δράση που κυοφορεί συναισθήματα συγκίνησης και αγάπης για έναν οικισμό που μπορεί να εγκαταλείφθηκε αλλά μέσα από αυτή τη δράση θα ξεκινήσει η προσπάθεια της «αναγέννησης» του.

Τα Χάτζικα αποτελούν έναν πέτρινο παραδοσιακό οικισμό της κοινότητας Δάρας που πλέον δεν κατοικείται, με εμφανή σημάδια του χρόνου! . Τα Χάτζικα γειτνιάζουν με το ιστορικό και δείγμα υψηλής αρχιτεκτονικής γεφύρι Ντεμπρίζ του Στρεφίου, με μεγάλη συμβολή στην οικονομία του νομού καθώς ήταν κομβική η θέση του.

Σημείο συνάντησης έχει καθοριστεί το δημοτικό σχολείου του Δάρα την Κυριακή 2 Ιουνίου. στις 9:00 π.μ. Όσοι ενδιαφέρονται για αυτήν την εξόρμηση και θέλουν να τιμήσουν με την παρουσία τους  το χωριό σε μια ιστορική στιγμή  του, η συμμετοχή είναι ελεύθερη, (πληροφορίες στο 6945568387, laskaris0@gmail.com  Λάσκαρης Γιάννης).

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More