LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ο Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής” στο φαράγγι του Ριντόμου.

 Την περασμένη Κυριακή (26/5ου) ο Σύλλογος Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” είχε προσκαλέσει την ομάδα ”Οι Φευγάτοι – Εκτός Δρόμου” από την Ηλεία για να περπατήσουν από κοινού στο εντυπωσιακό φαράγγι του Ριντόμου στην καρδιά της Μεσσηνιακής Μάνης.
 Πλέον των 60 πεζοπόρων γνώρισαν το Ρίντομο από το γεφύρι της Κοσκάρακας έως την παραλία της Σάντοβας.
   Το μέλος του καλαματιανού συλλόγου ”Ευκλής” Γιώργος Κουκούλης αναφέρει:
<< Ευχαριστώ τον ”Ευκλή” για τις ευκαιρίες που μου δίνει, να βρίσκομαι μέσα στη φύση !
Ομολογώ ότι ήμουν άνθρωπος “του καναπέ”, αλλά τον τελευταίο χρόνο είδα σημαντική αλλαγή στη φυσική και ψυχική κατάσταση μου από τη στιγμή, που έβαλα στη ζωή μου τη πεζοπορία, εντός και εκτός πόλης !
Είναι επιβεβαιωμένο επιστημονικά, ότι η συχνή επίσκεψη μας στη φύση βελτιώνει τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
Ο καθένας μας μπορεί να το κάνει αυτό παίρνοντας το αμάξι του για να βρεθεί κοντά στη φύση.
Είναι άλλο πράμα όμως η ατομική προσέγγιση της παρουσίας και άσκησης στη φύση και άλλο πράμα η οργανωμένη.
Μέσα σε ένα σύλλογο, οι προσεγμένες επιλογές διαδρομών, η καθοδήγηση και φροντίδα από έμπειρους, συνοδοιπόρους οδηγούς και ο λεπτομερής προγραμματισμός, δίνουν πολλά συν στη δραστηριότητα στη φύση.
Αν προσθέσουμε και την συναναστροφή μέσα σε μια μεγάλη ομάδα με κοινό το ενδιαφέρον για τη φύση και την άθληση σε αυτή, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι μέσα από ένα σύλλογο έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για βελτίωση της υγείας μας.
Και στη περιοχή μας ο ”Ευκλής” κάνει μια σοβαρή δουλειά γύρω από αυτό.
Ανυπομονώ για την επόμενη εξόρμηση στις 2 Ιουνίου, που θα περπατήσουμε στο Κεδροδάσος του Πάρνωνα από την Ι. Μ. Μαλεβής έως τον Άγιο Πέτρο. >>

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More