LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας – Ενημερωτική δράση για την διαφορετικότητα με θέμα «Απάντηση στη ΒΙΑ: ενσυναίσθηση και αποδοχή».

Ενημερωτική δράση για την διαφορετικότητα πραγματοποιήθηκε στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις, από την κα. Ελευθερία Χαλίλι, με θέμα «Απάντηση στη ΒΙΑ: ενσυναίσθηση και αποδοχή».
Τα παιδιά ενημερώθηκαν για μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει
η παγκόσμια κοινότητα: την αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας και της διαφορετικότητας. Σε μια εποχή όπου οι διαφορές παρουσιάζονται συχνά ως αιτία διχασμού και σύγκρουσης, είναι καθήκον μας να αναγνωρίσουμε ότι η πολυμορφία αποτελεί πλούτο και η βία δεν είναι ποτέ λύση.
Η διαφορετικότητα είναι αυτή που μας κάνει μοναδικούς και πλούσιους σε πολιτισμική κληρονομιά. Όμως, όταν η διαφορετικότητα αντιμετωπίζεται με φόβο και μίσος, γίνεται πηγή αντιπαλότητας και ανασφάλειας.
Στις σημερινές κοινωνίες, η βία λόγω του φόβου της διαφορετικότητας είναι ένας πραγματικός κίνδυνος. Οι αντιπαλότητες μεταξύ διαφορετικών ομάδων μπορούν να οδηγήσουν σε βίαιες συγκρούσεις και στην απώλεια ανθρώπινων ζωών. Είναι καθήκον μας να αναζητήσουμε τρόπους να αναδείξουμε την ομορφιά της πολυμορφίας και να αντιμετωπίσουμε τις πηγές της βίας με ειρηνικά και εποικοδομητικά μέσα.
Στόχος της δράσης ήταν η προτροπή προς τη δημιουργία μιας κοινωνίας, όπου η διαφορετικότητα γίνεται δύναμη και πηγή έμπνευσης. Μέσω της παιδείας και της καλλιέργειας της αμοιβαίας σεβαστικής κατανόησης, να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον, όπου η κάθε φωνή ακούγεται και η κάθε διαφορετικότητα γίνεται αντίληψη.
Το μέλλον ανήκει σε μια κοινότητα που αξιοποιεί την ποικιλομορφία της για να δημιουργήσει έναν κόσμο ειρήνης και αλληλεγγύης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More