LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης : «Στο προσκήνιο τα χωριά του Λυκόδημου» – Κόκκινο και Τρύπες, αθέατα αλλά ελκυστικά!

Με μια δράση που έχει την ονομασία «Στο προσκήνιο τα χωριά του Λυκόδημου» οι Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης, μετά από πολυετή έρευνα παρουσιάζουν μια σειρά αφιερωμάτων σε χωριά του Λυκόδημου.
Στο πρώτο αφιέρωμα το οποίο περιλαμβάνει φωτογραφίες και αναφορές στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (ιντερνετ) πανελλήνιας εμβέλειας «Στην ομορφιά που χάνεται», γίνεται αναφορά στα χωριά Κόκκινο και Τρύπες. Το Κόκκινο είναι ένα χωριό ιδανικό για όσους θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του ορεσίβιου και της καθημερινής ζωής ανάμεσα στη φύση τον μόχθο και την παράδοση.
Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό στα όρια του Δήμου Μεσσήνης, με πέτρινα σοκάκια και πολλά παραδοσιακά σπίτια σε άριστη κατάσταση. Από μόνο του το χωριό αποτελεί ένα φυσικό μουσείο και συνάμα δείγμα της αρχιτεκτονικής που ήκμασε στον τόπο μας. Είναι εμπειρία να διασχίζεις το γραφικό αυτό χωριό, να ατενίζεις τον ορεινό όγκο που το εποπτεύει .
Μονοπάτια και δρόμοι χωμάτινοι ξεδιπλώνονται και βυθίζονται στην αγκαλιά του Λυκόδημου κατατάσσοντας το χωριό στα αγαπημένα των πεζοπόρων. Το Κόκκινο καθώς απέχει λίγη ώρα από το παραλιακό μέτωπο και τους γνωστούς τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, αποτελεί ένα πραγματικό «πράσινο» καταφύγιο για όσους θέλουν να επιστρέφουν στους ήρεμους και γαλήνιους ρυθμούς που προσφέρει το χωριό στην καθημερινότητα όλες τις εποχές του χρόνου Σε προνομιακή θέση. Πολύ κοντά  τα Πανεϊκα αλλά έρημα πλέον τα συναντάς μετά από μια ήπια διαδρομή που ξεκινά από την έξοδο του γραφικού Κόκκινου.
Η αρχιτεκτονική του χωριού συνθλίβεται από την παρατεταμένη ερημοποίηση και σε λίγα χρόνια θα σωριαστούν μνήμες πέτρα και ελπίδα χωρίς ωστόσο να έχει χαθεί η αγάπη για το χωριό και η νοσταλγία. Σε καλή κατάσταση βρίσκεται η εκκλησία του χωριού.
Οι Τρύπες  ένα μικρό γραφικό χωριό του Λυκόδημου  αν και έχει εγκαταλειφθεί, σήμερα γνωρίζει τη θαλπωρή επίμονων παλαιών κατοίκων του που επιχειρούν να ξαναγεννηθεί.
Χτισμένο στην αγκαλιά του Λυκόδημου είναι ιδανικό χωριό, αφετηρία για διαδρομές στη φύση και διάσχιση μονοπατιών, που κάποια ανοίγονται αυτή την εποχή.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More