TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Δημήτρης Πτωχός: «Πολιτισμός με ρεαλιστικά σχέδια, συνέργειες και προστιθέμενη αξία»

Την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, υποδέχθηκε στα γραφεία της ΠΕ Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός, την Πέμπτη 30 Μαΐου.

mendoni30052024 1 - mendoni30052024 1

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με κύριο θέμα την προώθηση πολιτιστικών δράσεων και την ενίσχυση της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

«Με την κυρία Μενδώνη έχουμε εξαιρετική συνεργασία και φιλόδοξα σχέδια για τα επόμενα χρόνια, τα οποία και προσπαθούμε να υλοποιήσουμε προσεκτικά και ρεαλιστικά. Η προσπάθειά μας αφορά συνέργειες που θα δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία», ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενώ για την Αρχαία Μεσσήνη, την οποία και επισκέφθηκαν αμέσως μετά, σημείωσε πως «θέλουμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο της μελέτης του αρχαιολογικού μουσείου».

«Ο Πολιτισμός είναι τομέας ανάπτυξης και συμβάλει καθοριστικά στο ΑΕΠ κάθε περιοχής και στο Εθνικό ΑΕΠ. Είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον τουρισμό και με τον πρωτογενή τομέα. Η παραγωγή των προϊόντων, η κατανάλωση, η γαστρονομία είναι μέρος της κουλτούρας μας και του πολιτισμού μας», σχολίασε με τη σειρά της η Υπουργός.

mendoni30052024 3 - mendoni30052024 3

 

mendoni30052024 4 - mendoni30052024 4

Όσο για τα σχέδια στην Αρχαία Μεσσήνη, δήλωσε πως: «Έχουμε όλοι μας την έγνοια για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης μετά την απώλεια του Πέτρου Θέμελη. Και για να συνεχίσουμε το δικό του έργο και για να προχωρήσουμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ώστε να εκτεθούν τα σημαντικά ευρήματα δουλειάς ετών».

Επίσης, για το Κάστρο Καλαμάτας και τον φωτισμό, υπογράμμισε πως όλα εξελίσσονται στον κανονικό τους ρυθμό και το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Τέλος, στάθηκε στη σημασία των ευρωπαϊκών πόρων που δίνουν και τη δυνατότητα για έργα και στο πεδίο του πολιτισμού.

mendoni30052024 5 - mendoni30052024 5

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας Νάγια Κόλλια, καθώς επίσης και Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων, καθώς και την προώθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα ενισχύσουν την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More