TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Συνάντηση της Δημάρχου Οιχαλίας Γιώτας Γεωργακοπούλου με τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη

Την πρόθεσή του να εξετάσει την πορεία του αιτήματος του Δήμου Οιχαλίας αναφορικά με την εκταμίευση χρημάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αποκατάσταση μέρους των ζημιών που προκλήθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον Δήμο πριν από ενάμιση χρόνο, εξέφρασε ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας σε επίπεδο Πελοποννήσου, βρέθηκε στον Μελιγαλά στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στη Μεσσηνία ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου και στελέχη της Δημοτικής Αρχής, υποδέχθηκαν τον Υπουργό καταθέτοντάς του μια σειρά από αιτήματα που αφορούν στην περιοχή, θέτοντας σε προτεραιότητα το ζήτημα της αγροτικής οδοποιίας, της βελτίωσης της οδικής σύνδεσης των τοπικών κοινοτήτων και του εσωτερικού οδικού δικτύου του Δήμου που χρήζει παρεμβάσεων, καθώς και των υποδομών, εστιάζοντας στην ανάγκη να γίνει ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα.

Ο Υπουργός, ο οποίος συνοδευόταν από τους τρεις βουλευτές Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, κατέγραψε τα αιτήματα και άκουσε προσεκτικά τους δημότες που τον υποδέθηκαν και έθεσαν κι εκείνοι ζητήματα που τους απασχολούν, όπως αυτό της αυξημένης αστυνόμευσης, αλλά και της γρήγορης απονομής της Δικαιοσύνης.

Εξ αφορμής των αναφορών αυτών, ο Μάκης Βορίδης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τη ΝΔ στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικές όχι μόνο για τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα που θα εξαχθούν, αλλά κυρίως, για την πολιτική που θα ασκηθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάνοντας ειδική αναφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), αλλά και την Αμυντική και Μεταναστευτική Πολιτική.

Η Δήμαρχος Οιχαλίας Γιώτα Γεωργακοπούλου απευθυνόμενη στον Υπουργό ζήτησε η κυβέρνηση να σκύψει στα προβλήματα των Δήμων και ειδικά, σε ό,τι αφορά στους πόρους. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στελέχωση του Δήμου Οιχαλίας σημειώνοντας πως την τελευταία δεκαετία, έχουν συνταξιοδοτηθεί υπάλληλοι χωρίς να έχει γίνει κάποια πρόσληψη, θέτοντας το θέμα των κινήτρων αλλά και της εντοπιότητας, που είναι μείζονος σημασίας. «Εμείς προσπαθούμε πολύ σε κάθε κατεύθυνση.

Με ενέργειες αυτής της Δημοτικής Αρχής ο Δήμος Οιχαλίας εντάχθηκε στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης στη Μεγαλόπολη. Καταβάλουμε προσπάθειες να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ, να κάνουμε τη διαφορά, χρειαζόμαστε όμως και τη στήριξη του κράτους», τόνισε η Δήμαρχος Γιώτα Γεωργακοπούλου.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More