TOP NEWS ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας – Εξόρμηση στον Γράμμο 21 έως 24 Ιουνίου

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας 21 έως 24 Ιουνίου 2024 διοργανώνει εξόρμηση σε ένα από τα ομορφότερα βουνά, τον Γράμμο. Ο Γράμμος, με την πιο «περήφανη» κορυφή του στα 2.520 μέτρα, είναι το τέταρτο μεγαλύτερο σε ύψος βουνό της Ελλάδας.

Ο όγκος του βρίσκεται στα ελληνοαλβανικά σύνορα και είναι γνωστός για τα πυκνά δάση, τις πηγές του ποταμού Αλιάκμονα και τις σπάνιες για τα ελληνικά δεδομένα-αλπικές λίμνες.

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Αναχώρηση στις 7:00π.μ. από Καλαμάτα για την γραφική Αετομηλίτσα (Ντένισκο) Ιωαννίνων (υψ. 1.500μ.). Εφόσον υπάρχει χρόνος ανάβαση στην κορυφή Γκέσος (2.163μ.) μέσω ήπιας κλίσης μονοπατιών, διασχίζοντας δάσος Οξιάς.

Ώρες πορείας: 4-5, Βαθμός δυσκολίας: 1+ (εύκολο)

Σάββατο 22 Ιουνίου

Ανάβαση στις αλπικές λίμνες Μουτσάλια σε υψόμετρο 1.740μ και σε  μια από τις πιο εμβληματικές κορυφές του Γράμμου την Άνω Αρρένα 2.192μ.

Ώρες πορείας: ~8, Βαθμός δυσκολίας: 2+ (μέτριο)

Αναχώρηση για ένα από τα πιο ξακουστά Μαστοροχώρια της Ηπείρου το Πληκάτι σε υψόμετρο 1.240 μέτρων.

Κυριακή 23 Ιουνίου

Ανάβαση στην κορυφή «Τσούκα Πέτσικ», την ψηλότερη κορυφή του Γράμμου με υψόμετρο 2.520μ. και τη δρακόλιμνη Γκιστόβα, την ψηλότερη και μεγαλύτερη σε έκταση αλπική λίμνη στην Ελλάδα με υψόμετρο 2.350μ.

Καθ’ όλη τν διάρκεια της διάσχισης της κορυφογραμμής του Γράμμου συναρπάζουν οι εικόνες από την Βόρειο Ήπειρο και τα εντυπωσιακά Αλβανικά βουνά, ενώ τα παλιά πολυβολεία και οι οχυρώσεις βρίσκονται παντού διάσπαρτες σ’ όλο το μήκος της πορείας.

Ώρες πορείας: ~10, Βαθμός δυσκολίας: 3+ (δύσκολο)

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Κατά την επιστροφή μας επισκεπτόμαστε τα “Μαστοροχώρια” Βούρμπιανη και Πυρσόγιαννη, ιδιαίτερα γραφικά χωριά τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής.

Διαμονή: Σε ξενώνες εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα ή σε σκηνές

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: Κώστας Κωνσταντόπουλος (τηλ. 6942233010)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More