LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΕΛΛΑΔΑ

ΙΩΝ: “Εργασία στο Τοπίο” – Έκθεση φωτογραφίας στο Χώρο Τέχνης Ηώς 11 έως 29 Ιουνίου

Στοιχεία της φύσης αλληλεπιδρούν με απροσδόκητους, σχεδόν θεατρικούς τρόπους, όταν αποκτούν νέες μορφές και ρόλους. Μια διαρκής επικοινωνία μεταξύ λογικής, ασυνείδητου, μνήμης, χώρου και χρόνου. Η έννοια του διαλόγου, πρωταρχικό χαρακτηριστικό όλων των έργων του σύγχρονου καλλιτέχνη ΙΩΝ, είναι και πάλι εδώ. Ο συσχετισμός, η ενατένιση…
Η έκθεση “Εργασία στο Τοπίο” ανοίγει τις πόρτες της σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου 2024 στον Χώρο Τέχνης ΗΩΣ (Χέϋδεν 38, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα) και αποτελεί ένα ψυχογράφημα της φύσης. Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν απόψε στις 7.30 το βράδυ και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29/6/2024.
Πρόκειται για μία δουλειά, όπου η φωτογραφία, η ζωγραφική και η γλυπτική συναντιούνται – ένα πραγματικό υβρίδιο- με τη δυνατότητα να παρουσιαστεί στο χώρο με τρεις διαφορετικούς τρόπους και να εμπνεύσει μια εντελώς νέα καλλιτεχνική προσέγγιση στα τοπία. Μια δουλειά – που ο καλλιτέχνης έχει ετοιμάσει από το 2021- αποτελούμενη από 100 και πλέον εικόνες,  μια επιλογή από τις οποίες, παρουσιάζει με αυτήν εδώ την έκθεση.
Η “Work on Landscapes”, σηματοδοτεί την επιστροφή του ΙΩΝ στις φωτογραφικές εκθέσεις μετά από πολλά χρόνια απουσίας (στην γκαλερί, απ’ όπου ξεκίνησε) και αποτελεί τη δεύτερη ατομική του έκθεση για το 2024, με πρώτη την επιτυχημένη “Human Conditιων” στο Κέντρο Τεχνών ΜΕΤΣ, στις αρχές του χρόνου. Εκεί, ο καλλιτέχνης είχε εκθέσει έργα ζωγραφικής.
☆ Βίντεο της έκθεσης, όπως παρουσιάστηκε από την ΕΡΤ (εκπομπή ΕΠΤΑ) στο λινκ που ακολουθεί:
☆ Επίσημο βίντεο της έκθεσης, εδώ:
• ΙΩΝ βιογραφικό •
Σπούδασε Ιατρική στη Ρώμη (πανεπιστήμιο Sapienza) και φωτογραφία στον ΑΚΤΟ, Αθήνα. Εκθέτει εξαιρετικά σπάνια, αν κι έχει ήδη έτοιμα πάνω από 4000 φωτογραφικά και ζωγραφικά έργα και περισσότερες από 20 εκθέσεις προς παρουσίαση – ένα εντυπωσιακό σύνολο δουλειάς, που δημιούργησε τον καιρό της πολύχρονης “απομόνωσης” του.
Έχει γνώσεις μουσικής τεχνολογίας και αρωματοποιΐας και ένα βιβλίο ποιημάτων, που κάποτε, μπορεί και να εκδώσει.
Η πρώτη του φωτογραφική έκθεση το 2006, “Work on Portraits” έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό και τα μίντια, όπως και η συνέχεια της, “Work on Portraits II”.
Αυτές, τον έφεραν στη Μαδρίτη, στη γνωστή γκαλερί Blanca Berlin Gallery, με μία έκθεση, που παρουσιάστηκε εκτενώς από τον τύπο και την Ισπανική τηλεόραση σε ένα 17λεπτο αφιέρωμα!
Το LensCulture τον ανέδειξε ως έναν από τους 30 καλύτερους πορτρετίστες φωτογράφους για το 2014, ενώ η ενασχόληση του με τη ψηφιακή ζωγραφική, ουσιαστικά ξεκίνησε το 2014 με την αγορά ενός κινητού με μεγάλη οθόνη (για την εποχή).
Αγαπά να ζωγραφίζει και με φυσικά μέσα, έχοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα λάδια, στα ξηρά παστέλ και στο κάρβουνο, ενώ οι μοναδικές σπουδές του στη ζωγραφική ήταν στην Αγιογραφία, με δάσκαλο τον Panos Sarris, σε πρεσβύτερη ηλικία.
Ο Ίων Δικαιάκος έχει Μανιάτικη καταγωγή και τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει και ζει στην Καλαμάτα 
doctor_ion (instagram), Δόκτωρ Ίων (fb)
Διάρκεια Έκθεσης 11-29/6/2024
Επίσημα εγκαίνια Τρίτη 11/6, 7.30 μ.μ.
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κυριακάκης
Χώρος Τέχνης ΗΩΣ
Χέϋδεν 38, Πλ. Βικτωρίας, Αθήνα
Ωράριο: Τρίτη έως Παρασκευή 12:00 – 20:00
Σάββατο 12:00 – 15:00
Κυριακή/Δευτέρα κλειστά
eosgallery (instagram), Eos Gallery (fb)
Τηλ. +30 2108237111

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More