LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ένα βιβλίο για τα Κοντοβούνια και τα αθέατα χωριά.

Ένα βιβλίο αφιερωμένα στο σύμπλεγμα των χωριών των Κοντοβουνιών παρουσιάζουν σε ηλεκτρονική μορφή ο Γιάννης Λάσκαρης και ο Γιώργος Σταθόπουλος.
Πρόκειται για μια σειρά τριών αφιερωμάτων  στα Κοντοβούνια με το πρώτο βιβλίο να αναφέρεται σε μερικά από τα έρημα αλλά και αυτά που τείνουν να ερημώσουν αλλά αποτελούν άριστο δείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς. Στο βιβλίο υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και κείμενα που έχουν κατά καιρούς αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Το βιβλίο δεν αποτελεί τουριστικό οδηγό αλλά  τον καρπό μιας προσπάθειας που γίνεται από το 2017 για την προβολή αλλά και την αναγέννηση της περιοχής. Σε αυτό το βιβλίο γίνεται αναφορά στην Μάλη, την Ασούταινα, τα Χάτζικα, τη Παλαιά Αετοφωλιά, την Κουλκάδα, την Άνω Βούταινα, την Κάτω Βούταινα, την Άνω Δροσιά, το Ζαπάντι κ.λ.π  Για όσους επιθυμούν να το διαβάσουν μπορούν να πατήσουν εδώ:
Όπως  αναφέρεται και στον πρόλογο του βιβλίου:
Ένας τόπος μαγικός τα Κοντοβούνια. Ένα σύμπλεγμα πολλών γραφικών και ιστορικών χωριών της Μεσσηνίας. Η συνύπαρξη θρύλων και φυσικής ομορφιάς. Πολιτιστικά μνημεία, παλιά αρχοντικά, αλώνια, γέφυρες, πηγές, εξωκλήσια, παραδοσιακά καφενεία και παραδοσιακές ταβέρνες, κοσμοπολίτικα χωριά αλλά και «αόρατα» χωριά μας συστήνονται.
Δεκάδες πεζοπορικές εξορμήσεις ανάμεσα σε παρθένα δάση με ευχάριστα συναπαντήματα από την άγρια πανίδα που εδώ επιβιώνει μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Με ποδήλατο, με τα πόδια αλλά και με τη μηχανή ή το τζιπ σου όλα εδώ παραμένουν ανόθευτα και προσφέρονται για την ψυχικά μας ανάταση.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More