LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας – Παρουσίαση και συζήτηση του μυθιστορήματος Μεφίστο του Κλάους Μαν, την Δευτέρα 17 Ιουνίου

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων σας καλεί την Δευτέρα 17 Ιουνίου στις 20:00 στο ξενοδοχείο Vista Marina για την παρουσίαση και συζήτηση του μυθιστορήματος Μεφίστο του Κλάους Μαν, το οποίο συνιστά την ολοκλήρωση του Στ’ κύκλου (2023-2024) με θεματική «Γερμανόφωνοι συγγραφείς».
Στη συνέχεια θα προβληθεί η ομώνυμη ταινία του Ίστβαν Ζάμπο, η οποία βασίζεται στο υπό συζήτηση μυθιστόρημα. Το Μεφίστο πραγματεύεται την ιστορία του ηθοποιού Χέντρικ Χέφγκεν, από το ξεκίνημά του στο Θέατρο Τέχνης του Αμβούργου το 1926 μέχρι το 1936, όταν ο Χέφγκεν αναδείχθηκε λαμπρό αστέρι του νέου Ράιχ.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην αυτοβιογραφία του ο Κλάους Μανν βλέπει τον ηθοποιό Χέφγκεν ως το σύμβολο «ενός εξ ολοκλήρου αναληθούς, ανήθικου καθεστώτος». Το βιβλίο είναι ένα πανόραμα της κοινωνίας στο Γ’ Ράιχ, με έντονο το στοιχείο της σάτιρας.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας
Πρόγραμμα:
20:00 Προσέλευση κοινού
20:20 Παρουσίαση και συζήτηση του μυθιστορήματος
21:00 Προβολή του βραβευμένου με Όσκαρ κοινωνικού-πολιτικού δράματος Μεφίστο.
Vista Marina, Σαλαμίνος 8, Καλαμάτα

Είσοδος 5 ευρώ

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More