LIFE IN THE CITY TOP NEWS ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας : Μουσικοχορευτική παράσταση στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

To Λύκειον των Ελληνίδων Καλαμάτας παρουσιάζει αρχέγονα δρώμενα και χορούς σε δύο μοναδικές μουσικοχορευτικές παραστάσεις, στις 29 και 30 Ιουνίου, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, με τίτλο «ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ».
ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ! Να χαίρεσαι! Να ζεις όμορφα! Αυτή η στάση ζωής προβάλλει πανίσχυρη μέσα από τα δρώμενα της λαϊκής μας παράδοσης.
350 χορευτές, μουσικοί και χορωδοί επί σκηνής, σε σκηνοθεσία Σοφίας Σπυράτου, αναπαριστούν λαϊκά έθιμα διονυσιακής προέλευσης, με συμβολικές μιμήσεις, κινήσεις, χορούς, τραγούδια και ενδυματολογικούς κώδικες που έχουν σαν στόχο τη γονιμότητα και την ευημερία, δρώμενα που αποτελούν την επιτομή του λαϊκού μας πολιτισμού που καταφέρνει να επιβιώνει ατόφια μέσα στους αιώνες.
Συμμετέχει η χορευτική ομάδα, η παραδοσιακή χορωδία του Λ.Ε.Κ. «Καλλιστώ» υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου, μέλη των παιδικών και εφηβικών τμημάτων του Λ.Ε.Κ. και 11μελής ορχήστρα.
EYOI EYAN
ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
29-30 ΙΟΥΝΙΟΥ – 9:00 μ.μ.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ: ΣΟΦΙΑ ΣΠΥΡΑΤΟΥ
VIDEO ART: ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΗΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (τηλ. 27210 87902). Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More