TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Τιμητικό έπαινο στις μαθήτριες και τους μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης

Τιμητικό έπαινο απένειμε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος στις μαθήτριες και τους μαθητές του Θεατρικού Ομίλου του 1ου ΓΕΛ Μεσσήνης για τη συμμετοχή και τη βράβευσή τους στους «10ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες Τέχνης 2024».
Τα μέλη του Θεατρικού Ομίλου και τους συνοδούς καθηγητές τους υποδέχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γραφείο του και τους συνεχάρη για τη διάκρισή τους στους αγώνες που διοργανώθηκαν από τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στη Θεσσαλονίκη από 6 έως 9 Μαρτίου 2024.
Ο Δήμαρχος απευθυνόμενους στους μαθητές, τους προέτρεψε να συνεχίσουν την πολιτιστική τους δράση, σημειώνοντας ότι η συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις έχει παιδαγωγικά και πολιτιστικά οφέλη για τους μαθητές καθώς τους καλλιεργεί πνευματικά και πολιτιστικά.
Τόνισε ότι ο Θεατρικός Όμιλος του ΓΕΛ έχει σταθερή και συνεχή παρουσία στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και αξίζει θερμών συγχαρητηρίων γι’ αυτό αλλά και για τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς όπως αυτός που τους έφερε διακρίσεις.
Συνεχάρη επίσης τους εκπαιδευτικούς Αγγελική Ρακιντζή χημικό και Νίκο Φουσιάνη φιλόλογο που άοκνα χρόνια τώρα μεταλαμπαδεύουν τη θεατρική παιδεία στα παιδιά και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η πρόοδος των παιδιών περνάει μέσα και από τον πολιτισμό. Για τον λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή δίνει μεγάλη βαρύτητα στη διεύρυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικού Δράματος, ενθαρρύνοντας μαθητές και φοιτητές να συμμετέχουν.
Τα τρία βραβεία που απέσπασαν οι μαθητές του «Θεατρικού Ομίλου Λυκείου Μεσσήνης» στον διαγωνισμό είναι τα εξής:
– Γ` Βραβείο για την παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι».
– Βραβείο χρήσης ορθού λόγου στην απόδοση του θεατρικού λόγου.
– Βραβείο «Ευάγγελος Μαντουλίδης» στον μαθητή – ηθοποιό Μανώλη Καραγεωργίου για την ερμηνεία του στον ρόλο του Αγαμέμνονα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Νίκος Ξενογιάννης και ο Διευθυντής του 1ου ΓΕ.Λ. Μεσσήνης Παναγιώτης Χρόνης.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More