TOP NEWS ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Νέα γραμμή αστικού λεωφορείου “Αγορά – Ιστορικό Δημαρχείο”

Στον καθορισμό και λειτουργία νέας αστικής γραμμής με αριθμό Νο 9 και ονομασία «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ – ΑΓΟΡΑ» προχωρά ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ. Το θέμα συζητήθηκε και εγκρίθηκε χθες, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, από τη Δημοτική Επιτροπή Καλαμάτας, ενώ αναμένεται και η έγκρισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας την προσεχή Τετάρτη.

Η νέα γραμμή, με διαδρομή 2.300 μέτρα, αναμένεται να εξυπηρετήσει τον κόσμο που θα σταθμεύει τα οχήματά του στο βόρειο πάρκινγκ της Αγοράς, θα επιβιβάζεται στα mini bus του Αστικού Λεωφορείου και σε λίγα λεπτά θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στο Ιστορικό Δημαρχείο, επί της Νέδοντος.

Η δημοτική Αρχή Καλαμάτας προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και ελευθέρωση θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, δημιουργεί τη νέα Αστική Γραμμή λεωφορείου, που θα καλύπτει και θα εξυπηρετεί αποκλειστικά όσους σταθμεύουν τα οχήματα τους στο βόρειο πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς και με λεωφορείο μετακινούνται στο κέντρο της πόλης. Στόχος να αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης από οχήματα που αναζητούν θέσεις στάθμευσης, επιβαρύνοντας τον κυκλοφοριακό φόρτο. Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται άμεσα, με τα μικρά και ευέλικτα λεωφορεία του Αστικού που θα τους οδηγούν κατευθείαν στη Νέδοντος με στάση/τερματισμό στο Ιστορικό Δημαρχείο.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Η γραμμή θα είναι κυκλική, μήκους περίπου 2.300 m και η διαδρομή θα είναι η εξής : Αφετηρία/Τέρμα εντός του βόρειου πάρκινγκ στο ύψος της γέφυρας της «Εθνικής οδού Σπάρτης», αριστερά εντός του πάρκινγκ, δεξιά προς τον κυκλικό της Αρτέμιδος, αριστερά στην Αρτέμιδος, αριστερά στη γέφυρα 23ης Μαρτίου, δεξιά στη Νέδοντος και επιστροφή δεξιά στην γέφυρα, δεξιά στην Αρτέμιδος, δεξιά στη γέφυρα της «Εθνικής οδού Σπάρτης» και Αφετηρία/Τέρμα εντός του πάρκινγκ. Θα εκτελούνται δρομολόγια κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη (απόγευμα), Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο (απόγευμα) και θα εξυπηρετούνται από μικρά και ευέλικτα λεωφορεία. Θα δημιουργηθεί μια νέα στάση εντός του βόρειου πάρκινγκ της Κεντρικής Αγοράς και θα λειτουργεί ως Αφετηρία/Τέρμα. Η γραμμή θα λειτουργεί με μία στάση στο Ιστορικό Δημαρχείο. Θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης σε άλλες γραμμές.

Το ίδιο αναμένεται να ακολουθηθεί και το επόμενο διάστημα με ενεργοποίηση της γραμμής Νο 6 από το ΒΙΟ.ΠΑ. Καλαμάτας προς το κέντρο της πόλης. Με στόχο την κλιματική ουδετερότητα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας προσανατολίζεται σε λύσεις αποκέντρωσης της κίνησης, με χώρους στάθμευσης εκτός του αστικού κέντρου, και μεταφορά των πολιτών σε αυτό με μικρά λεωρορεία του Αστικού ΚΤΕΛ. Με σειρά αστικών αναπλάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, με προτεραιότητα στην προσβασιμότητα και στην μετακίνηση των πεζών, στον περιορισμό των οχημάτων στο κέντρο της πόλης, η Δημοτική Αρχή προχωρά βήμα βήμα στην ενίσχυση των μετακινήσεων των πολιτών με μέσα μαζικής μεταφοράς, στη δημιουργία νέων χώρων στάθμευσης, αλλά και στην ενίσχυση της μικροκινητικότητας στην πόλη με ποδήλατα.

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα cookies που χρησιμοποιούμε ή να τα απενεργοποίησετε. Accept Read More